ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με σπανάκι και μυρωδικά

Μία εξαιρετική συνταγή για αρνίσιο μπούτι γεμιστό με σπανάκι και μυρωδικά.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί μπούτι (χωρίς κόκκαλα, έτοιμο για ρολό)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. φύλλα σπανάκι, κατεψυγμένο
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + 1 κ.γ. για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. νιφάδες αλατιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 oC.

Πλένουμε σχολαστικά το αρνί κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μέσα έξω, φροντίζοντας το αλατοπίπερο να πάει παντού, και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κουκουνάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το σπανάκι (χωρίς απόψυξη), το μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη, τον φρέσκο κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη λίγο να κρυώσει.

Σε μία επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το μπούτι και απλώνουμε σε όλο το μήκος τη γέμιση με το σπανάκι.

Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το δένουμε με ένα σπάγκο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα ντιζόν, τον παπαρουνόσπορο και το μπαχάρι.

Με τα χέρια αλείφουμε με το μείγμα το ρολό, φροντίζοντας να πάει παντού.

Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο.

Περιχύνουμε το ρολό με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε το νερό γύρω από το ρολό, μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 120 περίπου λεπτά.

Στο ενδιάμεσο, γυρίζουμε πλευρά για να ροδοκοκκινίσει το κρέας και από κάτω.

Όταν ψηθεί το ρολό, αφαιρούμε το σπάγκο και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και νιφάδες αλατιού.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.