ΕΛΛΑΔΑ

Τι προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας

Μπλεγμένος σε σπείρα με 69 διαρρήξεις στην πλάτη ο δολοφόνος του Σταματιάδη

Σε σπείρα αλλοδαπών που είχε διαπράξει 69 διαρρήξεις σε 12 νομούς της Ελλάδας από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 είναι μπλεγμένος ο 40χρονος που κρατείται σε φυλακή του Βελγίου για τη δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Ο Elvis Gjergji είχε συλληφθεί στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης από την Interpol, καθώς είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ένας από αυτούς που είχαν πυροβολήσει εν ψυχρώ τον 55χρονο επιχειρηματία, κατά την διάρκεια εισβολής στο σπίτι του στην Κηφισιά, ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στις 2 Απριλίου του 2018. Η εμπλοκή του στην σπείρα των διαρρηκτών πριν από την δολοφονία στην Κηφισιά, αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης που εξιχνίασαν την δράση της.

Όπως προέκυψε αρχικά από την έρευνα, δυο από τα μέλη της σπείρας είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Παλλήνη τον Ιανουάριο του 2018 και είχαν κλέψει κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, καθώς και ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν σε χωριά της Πιερίας και διέπραξαν μέσα σε λίγες ώρες άλλες έξι διαρρήξεις σπιτιών με λεία χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια, μαζί με τους άλλους τρεις συνεργούς τους διέπραξαν άλλες 62 διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές και συγκεκριμένα 16 στην Φθιώτιδα, 16 στη Λακωνία, εννέα στη Μαγνησία, εννέα στην Αιτωλοακαρνανία, επτά στην Αργολίδα και από μια σε Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα και άρπαζαν κυρίως μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε 328.700 ευρώ, ενώ έκλεψαν δυο οχήματα τα οποία εντοπίστηκαν, μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα υπηρεσιακό πιστόλι από το σπίτι αστυνομικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Σε αυτήν περιλαμβάνονται άλλοι δυο αλλοδαποί που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και ένας ακόμη που κατηγορείται για συνδρομή σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.