ΕΛΛΑΔΑ

Κερδίζει τη «μάχη» της δεύτερης θέσης η Δούρου από τον Σγουρό

Δημοσκόπηση: 15,7 μονάδες προβάδισμα ο Πατούλης στην Αττική

Προβάδισμα της τάξης του 15,7% στον εκλεκτό της ΝΔ, Γιώργο Πατούλη, δίνει δημοσκόπηση της Rass για τη «μάχη» της Περιφέρειας της Αττικής.

Η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αμαρουσίου καταγράφει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Rass, μεγάλη δυναμική, καθώς προπορεύεται με διαφορά 15,7 μονάδων από τη νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία φαίνεται να κερδίζει στην «κούρσα» για τη δεύτερη θέση τον προκάτοχό της και υποστηριζόμενο από το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννη Σγουρό.

Το μεγάλο ατού του κ. Πατούλη, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μέτρησης, είναι η υψηλή διείσδυση που δείχνει να έχει σε άλλους πολιτικούς χώρους πέραν της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία στηρίζεται επισήμως. Με το συνολικό ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου είναι 34,8%, ο «γαλάζιος» υποψήφιος προτιμάται από το 64,1% των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, αλλά προσελκύει και έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους που επέλεξαν άλλα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μεταξύ των οποίων και το 24,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, η βασική αντίπαλός του, η κυρία Δούρου, που συγκεντρώνει 19,1% στο σύνολο των ερωτηθέντων, δυσκολεύεται να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του δικού της χώρου που την προτιμούν μόνο σε ποσοστό 36,8%, ενώ πολύ χαμηλή είναι η απήχηση που έχει σε άλλους χώρους. Πίσω από τη νυν περιφερειάρχη πλασάρεται ο κ. Σγουρός με 16,7%, ενώ πιο χαμηλά κινούνται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος (4%), ο Θάνος Τζήμερος (3,8%) και ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης (3,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,4%.

Τον «αέρα» νίκης του κ. Πατούλη ενισχύει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων αναφέρει ως σημαντικότερο κριτήριο επιλογής το πρόσωπο του υποψηφίου, έναντι μόλις του 15% που επιλέγει με βάση το κόμμα που υποστηρίζει τον κάθε υποψήφιο. Την ίδια ώρα η κυρία Δούρου «τιμωρείται» από τους πολίτες για τα γεγονότα στο Μάτι και τη Μάνδρα, αφού ένας στους τρεις δηλώνει ότι τα θεωρεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή περιφερειάρχη.

Σημαντική προτεραιότητα η Πολιτική Προστασία

Συναφές, εξάλλου, είναι και το εύρημα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες της Αττικής αναφέρουν ως σημαντικότερη προτεραιότητα για τον νέο περιφερειάρχη την Πολιτική Προστασία, ενώ με πολύ μικρότερα ποσοστά αναφέρονται οι χώροι υγειονομικής ταφής και η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει θετικό ισοζύγιο ανάμεσα στις θετικές και αρνητικές γνώμες όταν τίθεται το ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ότι μπορεί να διαχειριστεί με διαφάνεια και εντιμότητα τα οικονομικά. Αντιστοίχως για την κυρία Δούρου οι αρνητικές γνώμες φτάνουν στο 61,7%, ενώ για τον κ. Σγουρό στο 49,6%.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος έχει θετικό ισοζύγιο περίπου 20 μονάδων και στο ερώτημα ποιος μπορεί να προσφέρει έργο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Σγουρό είναι στο 4,9%, με την κυρία Δούρου να έχει αρνητικό πρόσημο 44,1%. Η τελευταία έχει ελαφρύ προβάδισμα στους δημοσίους υπαλλήλους (24,9% έναντι 24,2% του αντιπάλου της), ενώ σε όλες τις άλλες κοινωνικές κατηγορίες, αλλά και στο σύνολο των ηλικιακών κατατάξεων, προπορεύεται ο κ. Πατούλης.

Τα στοιχεία από τη λεγόμενη «παράσταση νίκης», τέλος, προεξοφλούν την εκλογή Πατούλη, καθώς ένας στους δύο ψηφοφόρους της Περιφέρειας Αττικής θεωρεί ότι επόμενος περιφερειάρχης θα είναι ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου, όταν μόλις το 17,4% πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί η κυρία Δούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (38,5%) πιστεύει ότι θα κερδίσει ο κ. Πατούλης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:36 25/04/2019

    Συντριψέ την κύριε Πατούλη την εγκληματικά ανίκανη Ρένα Δούρου.Αυτό το άθλιο και άθεο κομματόσκυλο του Τσίπρα, ευθύνεται για τον θάνατο 140 και πλέιν ανθρώπων ανθρώπων.Στις 26 Μάη θα την στείλουμε μιά για πάντα στο διάολο, το φασιστόμουτρο, την πατσαβούρα, την κ@ριόλα Ρένα Δούρου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.