ΚΟΣΜΟΣ

Μία Βρετανίδα νεκρή, 4 τραυματίες

Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στη Νιγηρία

Δύο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας Βρετανίδας που εργαζόταν σε μη κυβερνητική οργάνωση, σκοτώθηκαν από σφαίρες, ενώ τέσσερις τουρίστες απήχθησαν από ένοπλους σε ξενοδοχείο της βόρειας Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Κυριακή.

Οι δράστες επιτέθηκαν την Παρασκευή στο Kajuru Castle Resort, στην ορεινή περιοχή Κατζούρου, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Καντούνα, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των αρχών της Πολιτείας Καντούνα, ο Γιακούμπου Σάμπο.

Η Βρετανίδα, που ανύποπτη συμμετείχε σε πάρτι στο ξενοδοχείο, «σκοτώθηκε [από σφαίρα που προήλθε] από έναν λόφο όταν άνοιξαν πυρ απαγωγείς, καθώς προσπαθούσαν να εισβάλουν» στον χώρο του ξενοδοχείου, κάτι που «απέτυχαν» να κάνουν.

«Απήγαγαν πέντε Νιγηριανούς, αλλά ένα πρόσωπο τους ξέφυγε», πρόσθεσε. Επίσης σκοτώθηκε ένας Νιγηριανός, που συνόδευε τη Βρετανίδα. Η αλλοδαπή, η Φέι Μούνι, εργαζόταν στη ΜΚΟ Mercy Corps, η οποία επιβεβαίωσε χθες Κυριακή τον θάνατό της. Επρόκειτο για μια «αφοσιωμένη και παθιασμένη» ειδικό «στις επικοινωνίες και τη μόρφωση», που εργαζόταν τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια στην ανθρωπιστική οργάνωση, τόνισε σε ανακοίνωσή της η Mercy Corps. Η βρετανική διπλωματική αποστολή στη Νιγηρία σημείωσε ότι οι οικείοι της έχουν ενημερωθεί για τον θάνατο της γυναίκας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.