ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Euronews

Δούρου: Κρινόμαστε από έργα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι

«Δεν θέλω να κριθώ από την εμπειρία των 4,5 ετών, θέλω να κριθώ από τα έργα όπως αυτό εδώ», λέει από τον ανανεωμένο χώρο του Φαληρικού Όρμου, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που έδωσε στο Euronews.

Έργο, συνεχίζει, για το οποίο «είμαστε υπερήφανοι καθώς επί 14 χρόνια ήταν στα εγκαταλελειμμένα ολυμπιακά ακίνητα και πάνω από 45 χρόνια απέκλειε τους συμπολίτες μας από το παράλιο αττικό μέτωπο».

Αναφερόμενη στους συνυποψηφίους της, η Ρένα Δούρου σημειώνει ότι οι ίδιοι «έχουν υπάρξει στην αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια. Όμως εμετρήθησαν, και βγήκαν λιποβαρείς. Γι' αυτό όσον αφορά τον κ. Σγουρό, δεν του ανανέωσε ο λαός της την εντολή και να δούμε αν θα τη δώσει σε έναν άνθρωπο ο οποίος από υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων που ήθελε να γίνει, ύστερα από 12 χρόνια δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εσωτερικό κομματικό εκβιασμό στη ΝΔ, προέκυψε υποψήφιος περιφερειάρχης».

Σε ερώτηση για ποιο από τα έργα της, αισθάνεται υπερήφανη, η περιφερειάρχης υπέδειξε τον Φαληρικό Όρμο, την υδροδότηση της Αίγινας, την Ηετιώνεια Πύλη, τα 40 εκατομμύρια στα δημόσια νοσοκομεία. «Όμως, ιδιαίτερη αξία για μένα», πρόσθεσε, «έχει η αγκαλιά των παιδιών στα προνοιακά ιδρύματα είτε για νοητική στέρηση είτε για κινητικά προβλήματα, καθώς τα 4,5 έτη, η Περιφέρεια αύξησε από τον προϋπολογισμό της το ποσοστό της χρηματοδότησης».

Στα έργα που χρήζουν επείγουσας λύσης η περιφερειάρχης ενέταξε την έγκριση χρηματοδότησης 12 πολεοδομικών μελετών στην Ανατολική Αττική, όπως στον δήμο Λαυρεωτικής, «προκειμένου να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις παγίδες θανάτου σαν και αυτή που είδαμε στο Μάτι», στα Προσφυγικά, στην οικονομία και τον πολιτισμό, στον στρατηγικό σχεδιασμό που αφορά περιοχές όπως το Αιγάλεω και την Κηφισιά, τα Αντικύθηρα και το Μενίδι και έχει να κάνει και με την επιχειρηματικότητα.

Ερωτηθείσα για τις δύο μεγάλες τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι, η Ρένα Δούρου τόνισε: «Υπάρχει ένα συνεχές συναίσθημα θλίψης που δεν μ' άφησε και δεν νομίζω να με αφήσει ποτέ». «Δεν περιγράφεται με λόγια» συνέχισε αθροίζοντας δευτερευόντως στο γεγονός αυτό και «την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των συνυποψηφίων» της «να εκμεταλλευτούν τους θανάτους και την καταστροφή προκειμένου να φέρουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην κάλπη».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον θεσμό της δημοκρατίας στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Εγώ ασχολούμαι με τα κοινά, με τίμησαν οι συμπολίτες μου να γίνω περιφερειάρχης, το πρόβλημά μου δεν είναι να γαντζωθώ στην καρέκλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι θα είναι επικίνδυνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι τυμβωρύχησαν επί των νεκρών, να πάρουν τα ηνία των ζωών μας στα χέρια τους», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη προβοκάτσια σε βάρος της με τα χλευαστικά ομαδικά μηνύματα που στάλθηκαν από δήθεν λογαριασμό της στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής, τονίζοντας «Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτό είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα».

Τέλος, σε ερώτηση τι μπορεί να κάνει ο εκάστοτε περιφερειάρχης ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί ξανά παρόμοια τραγωδία, η περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν είναι δουλειά του περιφερειάρχη. Αυτό είναι δουλειά της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό συμβάλλαμε στον εθνικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της πολιτικής προστασίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:21 25/04/2019

    Σίγουρα κρίνεται από το καταστροφικό της έργο, η ανίκανη Ρένα Δούρου.Οι εκατόν σαράντα αθώοι νεκροί συμπολίτες μας της αιματοβαμμένης θητείας της, τα χιλάδες καμμένα ζώα, σπίτια και το κατεστραμένο φυσικό περιβάλλον από την ανεπάρκειά της, είναι το λαμπρό έργο που έχει να επιδείξει αυτή η πατσαβούρα.Σε ένα μήνα από τώρα θα τα πούμε όπως πρέπει άθεο κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.