ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: «Μητσοτάκης και Πατούλης δεν κάνουν γκάφες, απαξιώνουν την πολιτική»

«Αποδείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς στη μεγαλύτερη Περιφέρειας της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της, χθες, στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Η περιφερειάρχης επισήμανε επίσης, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας, ότι ο «κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως... τσάμπα exit poll, ζητώντας να μην πέσουν οι Περιφέρειες και οι δήμοι σε όσους δεν έχουν κάρτα μέλους του κόμματός του».

«Να μην ξαναδώσουμε την Περιφέρεια σε εκείνους όπως, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος, όσο διεκδικούσε την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, απομείωνε τη σημασία του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και διαφωνούσε με τη διαχείριση των κονδυλίων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την Περιφέρεια, ή όπως ο τέως Περιφερειάρχης, ο οποίος είχε καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής, αόρατη», παρατήρησε η ίδια, προσθέτοντας: Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στην εικόνα που φιλοτεχνούν οι πολιτικοί αντίπαλοί μου, και τις πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών. «Χωρίς τους πολίτες δεν θα είχαμε σταθεί όρθιοι απέναντι στη φοβερή στοχοποίηση που υποστήκαμε 4.5 χρόνια», συνέχισε η ίδια.

«Η "Προοδευτική Συμμαχία" βάζει τις βάσεις του αληθινού πατριωτισμού»

Σχολιάζοντας την πανελλαδική συνάντηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στο Γαλάτσι, η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «ήταν μια πολύ σπουδαία πολιτική εκδήλωση, που σηματοδότησε ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα για το αύριο του τόπου. «Έβαλε τις βάσεις για μια ευρεία συμμαχία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κατά της Ακροδεξιάς και της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Έδειξε ποιοι είναι το χθες, η οπισθοδρόμηση και ποιοι αντιπροσωπεύουν την κοινή προσπάθεια για το αύριο».

Η περιφερειάρχης αναφερόμενη στις αυτοδιοικητικές εκλογές δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «τις αντιμετωπίζει ως τσάμπα exit poll, ζητώντας να μην πέσουν οι Περιφέρειες και οι δήμοι σε όσους δεν έχουν κάρτα μέλους του κόμματός του».

Υπογράμμισε ότι σε όλη τη διάρκεια της «θητείας μας λειτουργήσαμε με τα "τρία Σ": Σύνεση, Συνεργασία, Συναίνεση. Λειτουργήσαμε συνθετικά, και με αποτελεσματικότητα, χωρίς μάλιστα να χάσουμε τη δεδηλωμένη» και τόνισε «δεν έχει αναδειχθεί το τεράστιο έργο που κάναμε, αλλά επιλέξαμε να μην διολισθήσουμε στον δρόμο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων. Ακολουθήσαμε τη στρατηγική της κοινωνικής λογοδοσίας. Πήγαμε στις γειτονιές, για να ερωτηθούμε και να απαντήσουμε τι κάναμε. Σήμερα, η Περιφέρεια είναι ορατή, σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που μας πιστώνουν και οι αντίπαλοι».

Με αφορμή την εξάρθρωση της σπείρας που δρούσε στις λαϊκές αγορές, επισήμανε ότι στην τετραετή «διοίκησή μας, καταφέραμε ένα βαρύ πλήγμα στη διαφθορά. Η δική μας διοίκηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν υπέκυψαν στις απειλές. Τίποτα δεν μας έκανε να κάνουμε πίσω».

«Μητσοτάκης και Γεννηματά μας λοιδορούσαν όταν κάναμε ημερίδες για την κλιματική αλλαγή»

Σχετικά με τα πρόσφατες καταστροφές που πλήττουν αλλεπάλληλα την Κρήτη η περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση της «που δεν ακούστηκε καν το όνομα του περιφερειάρχη», λέγοντας «δεν είναι δυνατόν να αναζητούμε το εξιλαστήριο θύμα, και στη συνέχεια να δίνουμε ραντεβού με την επόμενη καταστροφή». Σημείωσε ότι στην Περιφέρεια έγιναν ημερίδες και στελέχη συμμετείχαν σε προγράμματα κλιματικής αλλαγής «με την αντιπολίτευση, τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά να μας λοιδορούν».

Επισήμαινε ότι στη Μάνδρα, προσήλθε το ίδιο βράδυ στην Εισαγγελία, τονίζοντας ότι «οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων. Χρειάζεται υπομονή και για εκείνους που είναι αθώοι».

«Δεν υπάρχουν αυτοδιοικητικοί που να έχουν διανύσει θητεία και να μην έχουν διώξεις, μόνο που συνήθως δεν είναι ευρέως γνωστές οι περιπτώσεις. Δεν έχουν ασυλία, και επομένως διώκονται για το οτιδήποτε» είπε και έκανε λόγο για την οικονομική αρωγή της Περιφέρειας προς την Πυροσβεστική και τα Σώματα Ασφαλείας, υπενθυμίζοντας ότι είναι σε αναμονή για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την Πολιτική Προστασία.

Αναφερόμενη στην επιχειρηματολογία που παρουσιάζει Μητσοτάκη και Πατούλη ως... Γκούφη» η κ. Δούρου δήλωσε: «Δεν τα κάνουν ως γκάφες. Τα κάνουν επίτηδες επειδή, έχοντας στο πλευρό τους τη δύναμη πυρός των δικών τους ΜΜΕ και όσων είναι πίσω από αυτά, πιστεύουν ότι όλο και κάποιος θα πιστέψει αυτό που λένε».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων «καλύπτουμε χαμένο χρόνο δεκαετιών ενώ το τρίπτυχο: οικονομία, πολιτισμός, τοπίο πόλης αποτελούν τους κεντρικούς στόχους της νέας θητείας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.