ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο τσιπούρας με κουσκούς

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο τσιπούρας με κουσκούς.

Υλικά

Για το κουσκούς:

  • 250 γρ. κουσκούς ψιλό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 500 ml νερό, βραστό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, το χυμό

Για τη μαρινάδα:

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για τις τσιπούρες:

  • 4 τσιπούρες (400 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, για γαρνιτούρα
  • 4-5 ντοματίνια, για γαρνιτούρα
  • 5-6 φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
  • κλωναράκια θυμάρι, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουσκούς, τον κύβο λαχανικών, το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κουσκούς να μουλιάσει για 10 περίπου λεπτά.

Αφού τραβήξει το νερό, απλώνουμε το κουσκούς σε ένα ταψί, αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις φιλετάρουμε και βουτάμε τα φιλέτα στη μαρινάδα.

Αφήνουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 60 λεπτά μέσα στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας από το ψυγείο, τα αφαιρούμε από το μπολ με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας.

Τοποθετούμε τις τσιπούρες στο ζεστό τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δυο πλευρές.

Μοιράζουμε το κουσκούς σε πιάτα, στρώνουμε τις φέτες ντομάτας και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας.

Περιχύνουμε περιμετρικά με την κρέμα βαλσάμικου, γαρνίρουμε με ντοματίνια, βασιλικό, θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.