ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

Γερμανίδα τζιχαντίστρια δικάζεται επειδή άφησε να πεθάνει από δίψα μια 5χρονη

Άρχισε σήμερα η δίκη μιας Γερμανίδας που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και ανθρωποκτονία, επειδή άφησε να πεθάνει από δίψα μια 5χρονη Γιαζίντι που είχε αγοράσει μαζί με τον σύζυγό της και χρησιμοποιούσε ως σκλάβα στο Ιράκ, στην πρώτη δίκη αυτού του είδους που γίνεται κατά ενός μέλους του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη μητέρα του θύματος, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η γνωστή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, όπως και η τιμηθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Νάντια Μουράντ, θεωρούν τη δικαστική αυτή διαδικασία την "πρώτη σε όλον τον κόσμο που γίνεται για τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος εναντίον θυμάτων Γιαζίντι", μια κουρδόφωνη μειονότητα που υπέστη διώξεις και υποδουλώθηκε από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ από το 2014.

Η δίκη της Γερμανίδας άρχισε σε δικαστήριο του Μονάχου, υπό αυστηρή αστυνομική προστασία. Η κατηγορούμενη, η οποία κατονομάστηκε ως Γένιφερ Β., ηλικίας 27 ετών, στην οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, είχε εγκαταλείψει τη Γερμανία για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους τον Σεπτέμβριο του 2014, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015, περιπολούσε, οπλισμένη και με ένα γιλέκο με εκρηκτικά, για λογαριασμό της αστυνομίας ηθών στη Φαλούτζα και τη Μοσούλη, στο Ιράκ. Η δύναμη στην οποία μετείχε επέβλεπε κυρίως τον σεβασμό των κανόνων συμπεριφοράς και ένδυσης που ορίζει η τζιχαντιστική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.