ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης

«Η διεφθαρμένη ισπανική δεξιά καταρρακώθηκε και εκλογικά»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδευόμαστε. Τα πράγματα είναι απολύτως σαφή και απολύτως καθαρά. Ξεκινώ με τις αρνητικές ειδήσεις. Οι αρνητικές ειδήσεις είναι ότι οι νοσταλγοί του Φράνκο, οι ακροδεξιοί, οι φασίστες του Vox από εκεί που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές 0,2%, σ' αυτές κατέγραψαν περίπου 10% λίγο παραπάνω, και αυτό είναι ιδιαιτέρως αρνητικό, ιδιαιτέρως ανησυχητικό, βεβαίως δεν είναι το πρώτο κρούσμα ανόδου δυνάμεων σκοταδισμού, μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακροδεξιάς (...)» υπογράμμισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «πρόκειται για μια ιστορική ήττα του Λαϊκού Κόμματος της ισπανικής Δεξιάς, έχασε περίπου το 50% της κοινοβουλευτικής του δύναμης και πρέπει να θυμίσω ότι τις προηγούμενες εκλογές είχε κερδίσει το Λαϊκό Κόμμα, ο τότε πρωθυπουργός και το κόμμα έχασαν την πλειοψηφία μέσα στη Βουλή και ανέλαβε προσωρινός πρωθυπουργός ο κ. Σάντσεθ γιατί το κόμμα αυτό καταδικάστηκε από την ισπανική δικαιοσύνη για διαφθορά. Άρα η διεφθαρμένη ισπανική δεξιά καταρρακώθηκε και εκλογικά».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «το Podemos ένα κόμμα το οποίο συγκροτήθηκε από το 2010- 12 και μετά και είχε μια εκρηκτική αύξηση της δυναμικής του παίρνοντας ένα τεράστιο τμήμα από την ιστορική Σοσιαλδημοκρατία περίπου το 20% είχε μια υποχώρηση των δυνάμεων του. Πού πήγε αυτό το ποσοστό? Επαναπατρίστηκε στους Σοσιαλιστές. Να το εξηγήσω πιο απλά: Πριν από δέκα χρόνια στην Ισπανία είχαμε ένα σοσιαλιστικό κόμμα του 35%,40%,45%. Αυτό σήμερα βρίσκεται στην εκλογική κάλπη των Σοσιαλιστών και των Podemos και ποιο είναι το ενθαρρυντικό; Ότι η τότε δεξιόστροφη ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος που έκανε πόλεμο στον Πέδρο Σάντσεθ σήμερα έχει ηττηθεί και ο Πέδρο Σάντσεθ λέει ότι είναι ένας ηγέτης προοδευτικός, αριστερός που θελει να μιλήσει μαζί με τους άλλους προοδευτικούς και αριστερούς ηγέτες για να χαράξουν την επόμενη ημέρα με προοδευτική ατζέντα στην Ισπανία» .

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 11:39 01/05/2019

    Κοίτα ρε μ@λάκα Ζαχαριάδη που είναι οι άπλυτοι ποδέμος και άσε την δεξιά παλιοαλήτη.

  2. nikos 21:41 30/04/2019

    ade vre makria apo tous socialistes vre..dropi tis aristeras eiste…tsoules tou karamalismou……….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.