ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδια για την προστασία του ναού κι από το νερό

Η βροχή «τρομοκρατεί» την Παναγία των Παρισίων

Μετά τη φωτιά που άφησε τα σημάδια της στην Παναγία των Παρισίων έρχεται η βροχή έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί ο εμβληματικός ναός της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνουν λόγο για καταιγίδες, κάτι που κάνει την κατάσταση δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς το θόλος που έχει καταρρεύσεις μερικώς από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Τώρα οι αρχιτέκτονες εσπευσμένα καλύπτουν με μουσαμά την Παναγία των Παρισίων, προκειμένου να προλάβουν τις περαιτέρω ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον καθεδρικό η βροχή.

Μάλιστα, για την εργασία αυτή έχουν επιστρατευτεί επαγγελματίες ορειβάτες.

Η τοποθέτηση του προστατευτικού είναι η πρώτη προτεραιότητα, τόνισε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο επικεφαλής αρχιτέκτονας στην Παναγία των Παρισίων, Φιλίπ Βιλνέβ.

Ηδη, έχουν αρχίσει να «τυλίγουν» τμήματα του καθεδρικού με το προστατευτικό. Παράλληλα υπάρχουν πλάνα να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» στη στέγη, που θα προστατεύει τον καθεδρικό κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης.

Ωστόσο, η ομπρέλα δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το κόστος τους θα είναι τεράστιο, αλλά ήδη επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ήδη έχουν προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.