ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή η δίκη

Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Για την Παρασκευή ορίστηκε η δίκη των επτά συλληφθέντων -μεταξύ των οποίων και ένας δημοτικός σύμβουλος, που είναι ο αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου- για τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια του Σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα, στην Καλαμάτα. Με 12.000 ευρώ επιχορηγούσε το έθιμο η Δήμος.

Οι επτά συλληφθέντες παρουσιάστηκαν πριν από λίγη ώρα στο αυτόφωρο, όπου κατέθεσαν τα όσα γνωρίζουν τόσο για το συγκλονιστικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωράκη, όσο και για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου και υπό ποιες συνθήκες αυτό αναβιώνει κάθε χρόνο, για να αφεθούν εν συνεχεία ελεύθεροι μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι επτά συλληφθέντες αναφέρθηκαν στην τακτική του δήμου, λέγοντας πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη, ενώ ο δήμος, πάντα σύμφωνα με πληροφοριες από τις καταθέσεις των επτά συλληφθέντων, πρόσφερε και το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράζονται οι σαΐτες

Το κατηγορητήριο των επτά

Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο μεν πρώτος γιατί από το ταγάρι με τις σαΐτες που είχε φαίνεται στα βίντεο ότι έφυγε αυτή που σκότωσε τον εικονολήπτη, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος γιατί θεωρείται από τη δικογραφία υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στον σαϊτοπόλεμο.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος σε δήλωσή του έξω από τα δικαστήρια όσο και ο συνήγορός του εντός αιθούσης Κώστας Μαργέλης δήλωσαν ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη ούτε για την διοργάνωση, ούτε και για τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Επίσης, ο κ. Μπασακίδης στην δήλωσή του τόνισε ακόμη ότι ο σαϊτοπόλεμος διοργανώνεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εγκρίσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με την συναίνεση και ανοχή της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι αρχικά η δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία από την Ασφάλεια Καλαμάτας περιελάμβανε την κακουργηματική κατηγορία της θανατηφόρας βλάβης ενώ η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι από το νόμο πλημμέλημα.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και αυτοί κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.