ΚΟΣΜΟΣ

Βαθιά κρίση για την κυβέρνηση του Τριντό

Καναδάς: Δύο πρώην υπουργοί εκδιώχθηκαν από το κυβερνών Φιλελεύθερο κόμμα

Δύο πρώην υπουργοί οι οποίες βρέθηκαν στην καρδιά της χειρότερης κρίσης της θητείας του Τζάστιν Τριντό εκδιώχθηκαν από το κυβερνών Φιλελεύθερο κόμμα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Η Τζόντι Ουίλσον-Ρέιμπουλντ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, και η Τζέιν Φίλποτ, πρώην υπουργός Προϋπολογισμού, αποπέμφθηκαν αμφότερες από την κοινοβουλευτική ομάδα των Φιλελεύθερων, λίγο καιρό μετά τις παραιτήσεις τους, εν μέσω του σάλου εξαιτίας των καταγγελιών της πρώτης περί πολιτικής παρέμβασης του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του σε μια δικαστική έρευνα.

Αφού «ηχογραφήθηκαν συνδιαλέξεις χωρίς συναίνεση του ενός μέρους, ή εκφράστηκε άπειρες φορές έλλειψη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή μας και προς εμένα προσωπικά, έγινε προφανές ότι η κυρία Ουίλσον-Ρέιμπουλντ και η Δρ. Φίλποτ δεν μπορούν πλέον να αποτελούν μέρος της [κοινοβουλευτικής] ομάδας μας των Φιλελεύθερων», τόνισε ο Τριντό ενώπιον στελεχών του κόμματός του. Ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του έχουν βυθιστεί σε σοβαρή πολιτική κρίση τους τελευταίους δύο μήνες, μετά τις καταγγελίες της Ουίλσον-Ρέιμπουλντ ότι της ασκήθηκαν «ανάρμοστες» πιέσεις για να παρέμβει στη δικαιοσύνη ώστε η έρευνα σε βάρος της καναδικής κατασκευαστικής SNC-Lavalin για μια υπόθεση διαφθοράς στη Λιβύη να μην καταλήξει στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.