ΕΛΛΑΔΑ

Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 80.500 ευρώ

Κάθειρξη 30 ετών σε Τούρκο για διακίνηση μεταναστών

Συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και φυλάκιση 5 μηνών καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 26.500 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 39χρονο Τούρκο που κατηγορείται για τη μεταφορά 17 Σύριων και Παλαιστίνιων στο Φαρμακονήσι, πριν από ένα χρόνο.

Ο 39χρονος αλλοδαπός δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ διά της δικηγόρου του κας Κατερίνας Βολονάκη, προσκόμισε έγγραφο με το οποίο αποδεικνύονταν ότι το προηγούμενο διάστημα πριν τη σύλληψή του, όσο βρισκόταν στην πατρίδα του, ήταν έγκλειστος σε φυλακή από την οποία και πήρε άδεια, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη!

Όπως ανέφερε και το συγκεκριμένο έγγραφο, τη μετακίνηση αυτή από τη μία φυλακή στην άλλη, θα την έκανε μόνος του! Με τον τρόπο αυτό ο αλλοδαπός κατηγορούμενος θέλησε να τονίσει προς το δικαστήριο την ανάγκη που είχε να φύγει από την πατρίδα του.

Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές οι οποίοι τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, 6 μήνες φυλάκιση και 1500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών, φυλάκιση 5 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 26.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν στη μία και μισή τα ξημερώματα στις 12 Μαρτίου 2018, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και καταδίωξε στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου πολυεστερική μηχανοκίνητη βάρκα, η οποία ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 39χρονου διακινητή. Η εν λόγω βάρκα οδηγήθηκε στον προβλήτα του Φαρμακονησίου, όπου εντοπίστηκαν δεκαεπτά (17) αλλοδαποί, τους οποίους, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε αποβιβάσει ο διακινητής, στην ακτή.

Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.