ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα ξανακτιστεί στην παλιά της λαμπρότητα»

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα αλληλέγγυα στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

«Η ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός θα είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του γαλλικού λαού και της Γαλλικής Δημοκρατίας να ξανακτίσει την Παναγία των Παρισίων στο παλιό της μεγαλείο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, επισκεπτόμενος την Παναγία των Παρισίων.

«Συμμερίζομαι» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος «τη θλίψη όλων των ανθρώπων μπροστά στη μεγάλη αυτή καταστροφή. Μεγάλοι ναοί όπως η Παναγία των Παρισίων, όπως η Αγία Σοφία, ξεπερνούν τις θρησκείες, τις χώρες, ακόμα και τους ίδιους τους πολιτισμούς που τις έκτισαν. Είναι αποκτήματα, είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας, του παγκόσμιου πολιτισμού. Και ειδικά η Παναγία των Παρισίων είναι επιπλέον ένα σύμβολο αιώνιο της Γαλλίας και της πόλης από τον 12ο έως τον 19ο αιώνα που κτίστηκε το βέλος που κατέρρευσε».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Παναγία των Παρισίων «θα ξανακτιστεί στην παλιά της λαμπρότητα, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη όλου του κόσμου», επισημαίνοντας ότι «τα δείγματα υποστήριξης των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα που πήραν τηλέφωνο στην πρεσβεία της Γαλλίας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους, είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της ολόπλευρης αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.