ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στο άνοιγμα στο Κέντρο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κωδικός «Προοδευτική Συμμαχία παντού»

Να «κλειδώσει» τον χώρο του Κέντρου με επέκταση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» σε όλη την Ελλάδα επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων των επόμενων μηνών.

Η διεύρυνση του κυβερνώντος κόμματος και ο σχηματισμός ενός «μωσαϊκού» προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών που θα προέρχονται από τον χώρο του Κέντρου και της δημοκρατικής παράταξης αποτελεί στρατηγική επιλογή για το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου. Αυτή η στρατηγική, άλλωστε, επαναβεβαιώθηκε και χθες στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν κατατέθηκε καμία αντίρρηση για την διεύρυνση του κόμματος προς το Κέντρο ή για την πολιτική ανοιχτών θυρών που έχει υιοθετηθεί ενόψει των Ευρωεκλογών.

Το σύνθημα Τσίπρα

Εξάλλου, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως αντιλαμβάνεται την «Προοδευτική Συμμαχία» ως μία πολιτική διαδικασία βάθους. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τόνισε, μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, πως αποτελεί καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ «αυτή η ευρεία, Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της Νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας». «Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Και, στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος.

Μπαράζ εκδηλώσεων

Εξάλλου, εκτός της μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο Γαλάτσι, εδώ και καιρό η Κουμουνδούρου διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για εκδηλώσεις που αποτελούν «μικρογραφία» του Γαλατσίου, καθώς συνήθως στήνεται ένα πάνελ με τρία ή τέσσερα στελέχη, όπου συνήθως ένα στέλεχος είναι μέλος της κυβέρνησης, το δεύτερο είναι βουλευτής ή ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το τρίτο κάποιο στέλεχος που προέρχεται από την Κεντροαριστερά. Εξάλλου, σε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις τους τελευταίους δύο μήνες έχουν πάρει μέρος ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Σπύρος Δανέλλης αλλά και στελέχη της πρωτοβουλίας Πολιτών «Γέφυρα», όπως ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου και ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος. Το απόγευμα, επί παραδείγματι, στην Πεύκη διοργανώνεται μία ακόμη αντίστοιχη εκδήλωση, καθώς στο δημαρχείο της περιοχής, στις 7, ο «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νίκος Σκορίνης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Παναγιώτου από την «Γέφυρα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.