ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ριζοσπάστης, ο Κουτσούμπας κι η Γ' Λυκείου

Κόντρα Γαβρόγλου-ΚΚΕ για την Παιδεία

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του ΚΚΕ άνοιξε λόγω δημοσιεύματος της εφημερίδας Ριζοσπάστης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για «εκλογικό άγχος του ΚΚΕ» και «εμμονή στο λάθος»

«Είναι αντιληπτό το εκλογικό άγχος του ΚΚΕ και αποδεικνύεται από το αντιπολιτευτικό μένος εναντίον αυτής της κυβέρνησης ενώ οι "αντιπολιτευτικοί τόνοι" προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, ήταν εξαιρετικά μειωμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση του το υπουργείο και συνεχίζει: «Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την εμμονή του ΚΚΕ ότι οι θέσεις του αποτελούν τη μοναδική αλήθεια. Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή ανακαλύπτουμε και την εμμονή του ΚΚΕ στο λάθος».

Για τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, το υπουργείο απαντά ότι πρόκειται για «παραπολιτική προσωπική επίθεση» εναντίον του υπουργού Κ. Γαβρόγλου και τονίζει: «Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη (τίτλος: Συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κoυτσούμπας ανέφερε: Τα ίδια επί της ουσίας λέτε και εσείς, όταν υπερασπίζεστε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Γ΄ Λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριοι της Κυβέρνησης; Οπωσδήποτε όχι».

Ό,τι δηλαδή απέδωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γαβρόγλου στον κ. Κουτσούμπα («πως δήλωσε το ότι δεν υπάρχει Γ' Λυκείου δεν είναι πρόβλημα») το αποδίδει και το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη. Ποιος διαστρεβλώνει ποιον τελικά;

Παραδοσιακά το ΚΚΕ αναγνωρίζει τα λάθη του μετά την πάροδο δεκαετιών. Ελπίζουμε στο συγκεκριμένο που δεν είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας να το κάνει σε μικρότερο χρόνο. Αναμένουμε τη διάψευσή μας να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη».

Λίγο αργότερα το ΚΚΕ απάντησε μέσω σχολίου με τίτλο «Απάντηση στο δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και την κατ' εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ», το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Το ότι ο κ. Γαβρόγλου ήταν υπουργός της αμάθειας, το ξέραμε. Το ότι έγινε υπουργός καθ' υπόδειξη του ιερατείου της εκκλησίας, το γνωρίζαμε επίσης. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εξελίσσεται σε κατά συρροή προβοκάτορα, ακόμη κι όταν τα ίδια τα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν.

Όχι μόνο επαναλαμβάνει αυτούσιο το επιχείρημα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι το πρόβλημα του σχολείου είναι αποκλειστικά η Γ' Λυκείου, για να νομιμοποιήσουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους, αλλά φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή και το οποίο απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι συνολικά ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του σχολείου, που οδηγεί και την Γ' Λυκείου να έχει αυτό το χαρακτήρα», τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του. Και καταλήγοντας σημείωσνει: «Τώρα το ποιός έχει άγχος φαίνεται από την πρακτική του υπουργείου να φέρνει νομοσχέδια στα μουλωχτά, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια και την επιμονή στην αυταπόδεικτη διαστρέβλωση, καθώς επίσης και την επανειλημμένη άρνηση του Υπουργού να απαντήσει σε ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.