Μία εξαιρετική συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν και σπαράγγια.
Υλικά
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
200 γρ. κριθαράκι λαχανικών (ντομάτα και σπανάκι)
½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
1 γρ. σαφράν
450 ml νερό, ζεστό
12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
½ λεμόνι, ξύσμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια , το κριθαράκι λαχανικών και σοτάρουμε.
Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
4 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 4 λεπτά.
Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.
Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα