ΚΟΣΜΟΣ

Επικαλέστηκε bullying και χαμηλή αυτοπεποίθηση

Λογιστής έκλεψε 300.000 ευρώ και τα ξόδεψε σε ιερόδουλες και κοκαΐνη!

Στα άκρα φαίνεται πως έφτασε ένας 38χρονος λογιστής στην Βρετανία λόγω εργασιακού bullying και χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Συγκεκριμένα, ο Ντάρεν Κάρβιλ, που εργαζόταν σε εταιρεία επισκευών αυτοκινήτων στο Κεντ, αποφάσισε να κλέψει 300.000 ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης για να τα ξοδέψει σε ιερόδουλες και κοκαΐνη!

«Ήταν κοινωνικά αδέξιος. Υποστηρίζει πως ήταν ένας καλός εργαζόμενος, που δούλευε πολλές ώρες, κάνοντας καλή δουλειά. Τα αφεντικά του ήταν καλά μαζί του, όμως υπήρχε ένας άνθρωπος που τον υπέβαλλε σε συνεχή γελοιοποίηση και τελικά προκάλεσε την πτώση του», υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Συνολικά, ο 38χρονος, παραδέχτηκε την ενοχή του για 18 αδικήματα και αποκάλυψε πως ξεκίνησε να στέλνει παράνομες πληρωμές στον εαυτό του, μετά από περιστατικά bullying στο γραφείο.

Παρά την κλοπή - μαμούθ, ο 38χρονος παραδέχτηκε πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, του φέρονταν πάντα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ένας συνάδελφός του τον είχε γελοιοποιήσει, «σπρώχνοντάς τον» στην παράνομη δραστηριότητά του.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Sun, ο Κάρβιλ ξόδεψε τεράστια ποσά σε πανάκριβες σαμπάνιες και κοκαΐνη στο πριβέ κλαμπ Platinum Lace.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «είχε εννιά ή δέκα ιερόδουλες γύρω του».

Πώς κατάφερε να κλέψει

Ο λογιστής μετέφερε χρήματα από αρκετά καταστήματα franchise, καλύπτοντάς τα ως δήθεν πληρωμές σε πραγματικούς προμηθευτές και συνεργάτες της εταιρείας.

Ο Κάρβιλ είχε υπεξαιρέσει αρχικά 46.000 ευρώ αλλά επέστρεψε γρήγορα τα 42.200.

Έως τον Οκτώβριο του 2017 όμως, είχε αφαιρέσει εκ νέου από τα ταμεία 70.000 ευρώ «διατηρώντας την ψευδαίσηθση πως θα τα επιστρέψει». Το περασμένο Αύγουστο, ο λογιστής που ήταν υπεύθυνος για το έλεγχο του εαυτού του, υπεξαίρεσε και το υπόλοιπο ποσό σε δόσεις και ξόδεψε μια περιουσία σε ένα Σαββατοκύριακο.

Οι πρακτικές του Κάρβιλ παραλίγο να οδηγήσουν την επιχείρηση στη χρεοκοπία, με κάποιους από τους συναδέλφους του να αναγκάζονται να περιμένουν έως και πέντε μήνες για να πληρωθούν έναν μισθό, μετά την υπεξαίρεση «μαμούθ» που άδειασε τα ταμειακά διαθέσιμα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας από τους διευθυντές της εταιρείας, ο Άλφρεντ Αμπντουλά, μετά το σκάνδαλο ο ίδιος αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από συγγενείς του και φίλους για να μην κλείσει την επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.