ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

«Μας σταυρώνουν, μας κλείνουν το σπίτι, μας σουβλίζουν»

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας κρατώντας πασχαλινά αυγά κι αρνιά πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, διαμαρτυρόμενοι για το αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κι ειδικότερα για τις καθαρίστριες.

Μάλιστα, είχαν κολλήσει στους τοίχους αυτοκόλλητα που έγραφαν: «μας σταυρώνουν, μας κλείνουν το σπίτι, μας σουβλίζουν».

Επιπλέον, υπήρχε και μία αφίσα του Παύλου Πολάκη, στην οποία αναγραφόταν ως «αρλούμπας», καθώς θεωρούν ότι δεν τήρησε όσα είπε στην προηγούμενή τους συγκέντρωση, όταν είχε πάρει μία ντουντούκα για να τον ακούσουν.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης «δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών».

Λίγο αργότερα οι εργαζόμενοι χτύπησαν τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Μάλιστα έκλεισαν συμβολικά και για λίγη ώρα την οδό Αριστοτέλους, μπροστά από το υπουργείο, φωνάζοντας: «Τσίπρα και Πολάκη, ακούστε το καλά, οι καθαρίστριες θα μείνουν στη δουλειά»!

Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου», εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το κάθε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.