ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μαύρη Θάλασσα

Με ελληνική συμμετοχή η ΝΑΤΟϊκή άσκηση προσομοίωσης πολέμου «Sea Shield 2019»

Σε εξέλιξη είναι από τις 5 Απρίλη, η ΝΑΤΟϊκή ναυτική άσκηση «Sea Shield 2019», που διεξάγεται με ευθύνη της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα και θα ολοκληρωθεί στις 13 Απρίλη. Η πραγματοποίηση της άσκησης είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση του είδους της, με τη συμμετοχή 2.200 στρατιωτών και 20 στρατιωτικών πλοίων, 14 της Ρουμανίας και έξι στρατιωτικά σκάφη από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ολλανδία.

Στο πλαίσιο της άσκησης, που αποτελεί προσομοίωση πολέμου, θα εκτελεστούν σύμφωνα με την ενημέρωση, «κοινές διαδικασίες μάχης» ενάντια στις «απειλές που αναδύονται» στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς» της Ρωσίας στην περιοχή, όπως είχε δηλώσει προ ημερών η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Χάτσκινσον.

Η διεξαγωγή της άσκησης, έρχεται να προστεθεί στο «γαϊτανάκι» της έντασης των σχέσεων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, καθώς είχε προηγηθεί η «δέσμευση» των χωρών του ΝΑΤΟ για έγκριση «πακέτου μέτρων» υποστήριξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές του ΝΑΤΟ έρχονται λίγο διάστημα μετά την προβοκάτσια, που επεδίωξαν ναυτικές δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στον πορθμό του Κερτς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.