ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Candida Auris

Μυστηριώδες μικρόβιο εξαπλώνεται στον κόσμο

Ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση σε όλο τον κόσμο μυστηριώδους μικροβίου που αποδεικνύεται θανατηφόρο και φαίνεται πως αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times!

Το όνομα αυτού; "Candida Auris" και παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης τηρείται μία περίεργη σιγή ιχθύος σχετικά με αυτό!

Τον περασμένο Μάιο, ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Μια εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι μολύνθηκε με ένα μικρόβιο που ήταν θανατηφόρο και μυστηριώδες.

Οι γιατροί τον απομόνωσαν γρήγορα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα μύκητα που ονομάζεται Candida auris, και επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτός λοιπόν, εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το μικρόβιο βρέθηκε και σε μια μονάδα νεογνών στη Βενεζουέλα, σ’ ένα νοσοκομείο στην Ισπανία, ενώ ανάγκασε ένα διάσημο βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει τη μονάδα εντατικής θεραπείας του. Εντοπίστηκε επίσης στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νότια Αφρική.

Πρόσφατα ο C. Auris έφτασε και στη Ν. Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ιλινόις των ΗΠΑ, οδηγώντας τις Ομοσπονδιακές Αρχές Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να το προσθέσουν στη λίστα με τα μικρόβια που θεωρούνται ως «επείγουσες απειλές».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, το στέλεχος του C. Αuris είναι τόσο ανθεκτικό, εν μέρει, επειδή είναι αδιαπέραστο από μείζονες αντιμυκητιασικές φαρμακευτικές ουσίες, καθιστώντας το έτσι ως μία από τις πιο μεγάλες απειλές κατά της υγείας στον κόσμο: την αύξηση των λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.