ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών για τον Σταύρο Θεοδωράκη

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν με λυμένο το ζωνάρι

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, επιχείρησε να θέσει ο Σταύρος Θεοδωράκης ένα μήνα πριν από τις ευρωκάλπες.

«Η Ελλάδα πρέπει την επόμενη πενταετία να είναι δυνατή στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή Αναγέννηση της χώρας και πρέπει να είμαστε παρόντες, με ευρωβουλευτές που πιστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κέρκυρα όπου βρέθηκε.

Ο ίδιος, ξεχώρισε ενδεικτικά δύο σημαντικούς λόγους που ο Έλληνας πολίτης πρέπει να οδηγηθεί στην απόφαση ενίσχυσης ευρωπαϊκών δυνάμεων. Τόσο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα, την αστυνομία και το λιμενικό συνόρων, όσο και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις αρχές της Αλληλεγγύης και των ίδιων κανόνων και για το θέμα της ενίσχυσης των αγροτικών προϊόντων Ελλάδας και Ευρώπης.

Κατά τα λοιπά, ερωτηθείς για την νέα κόντρα στο πολιτικό σκηνικό, με αφορμή το τουίτ Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «για άλλη μία φορά οδηγούμαστε σε μία εκλογική μάχη με μία τυφλή, αδιέξοδη αντιπαράθεση των κομμάτων εξουσίας». Παρατήρησε μάλιστα ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν με λυμένο το ζωνάρι και κάθε μέρα ψάχνουν αφορμή για έναν ατέλειωτο καυγά». Ειδικά για το θέμα που προέκυψε από το τουίτ Πολάκη σχολίασε «αλίμονο στην χώρα που είναι δέσμια ενός τουίτ» και υπογράμμισε πως «το να φτάνουμε στο σημείο να αναγάγουμε αυτό το θέμα ως το κυρίαρχο πρόβλημα της χώρας , είναι πολύ υποκριτικό». Ο ίδιος εξάλλου, μπορεί να τα λέει αυτά, διότι το κόμμα του απέδειξε με πράξεις στη Βουλή ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, για όλους, ανεξάρτητα σε ποια ‘κατηγορία’ ανήκουν. «Το Ποτάμι στη Βουλή στήριξε και ενίσχυσε κάθε φωνή, για να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες τα ατομικά δικαιώματα που έχουν ως πολίτες της Ευρώπης. Οι συμπολίτες μας που έχουν κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα που τους κατατάσσουν στα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, αλλά πρέπει να τους ωθούμε να διεκδικούν πολιτικούς ρόλους. Όταν ζεις το πρόβλημα, ξέρεις κάτι παραπάνω», είπε, αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ επειδή «ήταν απούσα από τις μάχες για τα ατομικά δικαιώματα» και καταδικάζοντας βεβαίως τον Παύλο Πολάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.