ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες συλλήψεις

Νέο «κύμα» διώξεων από Ερντογάν κατά Γκιουλενιστών

Σε εκατοντάδες συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν προέβησαν οι τουρκικές Αρχές, με τον Ταγίπ Ερντογάν να εντείνει διαρκώς την καταστολή!

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος περισσότερων από 400 ατόμων στο πλαίσιο έρευνας σε όλη την τουρκική επικράτεια. Από τα πρόσωπα αυτά, 127 είχαν συλληφθεί μέχρι το μεσημέρι.

Οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι φέρεται ότι συμμετείχαν στο κίνημα του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση». Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται πρώην αστυνομικοί ή απόστρατοι και πρόσωπα ύποπτα για χρήση εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που, σύμφωνα με την Άγκυρα, προτιμούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει διώξεις εναντίον των υποστηρικτών του Γκιουλέν, οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Περίπου 55.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.