ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις από τις βολές του υπουργού κατά του Στέλιου Κιμπουρόπουλου

Νευρικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ολίσθημα Πολάκη

Το εσωκομματικό κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανάρτηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι όταν, σε ηλικία 14 μηνών, διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία.

«Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, προκαλώντας την έκρηξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες», υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης, που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την υπουργική απόφαση διορισμού του Κυμπουρόπουλου στο νοσοκομείο «Αττικόν», χάρη στα μόρια που λαμβάνει από την αναπηρία του.

Αντιδράσεις

Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε την «έκρηξη» της ΝΔ, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και πολλά «γαλάζια» στελέχη, να καταφέρονται κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ωστόσο, πέραν των αντιπολιτευομένων, η τοποθέτηση του σφακιανού πολιτικού έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και νευρικότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «άδειασε», από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, που διαφώνησε ευθέως με την ανάρτησή του. «Δεν ξέρω τί πρέπει να γίνει με τον κ. Πολάκη», πρόσθεσε με νόημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα, ακόμη σαφέστερες αποστάσεις είχε κρατήσει ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε απερίφραστα τον Παύλο Πολάκη να πάρει πίσω όσα είπε. «Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αρκετοί ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «παρεξετράπη», θεωρώντας «αυτονόητη» μία διορθωτική δήλωση. Πάντως, θέμα με το Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να υπάρχει, αφού για την ώρα στην κυβέρνηση δεν «αδειάζουν» τον κ. Πολάκη –απλώς περιμένουν να... περάσει κι αυτό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.