ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΠΟΛΛΑΚΗΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ο Παύλος Πολλάκης, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, καπνίζει αρειμανίως και προκλητικά ακόμη και σε κλειστούς χώρους, κάτι που ρητώς απαγορεύεται, ενώ προβλέπονται και πρόστιμα. Οι ευρισκόμενοι στον ίδιο χώρο με τον "αψύ Σφακιανό" γίνονται, εκ των πραγμάτων, παθητικοί καπνιστές με βλαβερά αποτελέσματα για την υγεία τους. Ο πρωθυπουργός δεν κινδυνεύει όμως από το κάπνισμα του ΠιΠί, όπως αποκαλούν από τα αρχικά του ονόματός του τον υφιστάμενο του υπουργού υγείας Ξανθού. Κινδυνεύει από τον ίδιο τον Πολλάκη. Ο "Παυλάρας" βλάπτει σοβαρά την (πολιτική και κυβερνητική) υγεία του Τσίπρα. Με τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του. Μάλιστα, η τελευταία απρέπεια του ΠιΠί, η επίθεση στον υποψήφιο της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ενδέχεται, λένε ορισμένοι που ασχολούνται με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, να αποδειχθεί και η ταφόπλακα στην προσπάθεια που καταβάλουν Μαξίμου και Κουμουνδούρου να περιοριστεί η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ στην ευρωκάλπη.

Η δήλωση Πολλάκη δεν ήταν απλώς άστοχη, ατυχής ή αχρείαστη, όπως είπαν όλοι -με μόνη εξαίρεση τον Γιώργο Κυρίτση- οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε κάποιος να προσφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως πολύ ορθά επεσήμανε και ο προϊστάμενος του ΠιΠί, Ανδρέας Ξανθός, ο Πολλάκης "έδωσε τη δυνατότητα σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής ατζέντας της να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει πολιτικό θόρυβο και να αλλάξει λίγο το πολιτικό κλίμα". Πάντως, αυτή η τάση του Πολλάκη, κάθε φορά που η ΝΔ είναι στριμωγμένη, να προσφέρει, με τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του βοήθεια στον συντοπίτη του Μητσοτάκη κάνει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ να αναρωτιούνται αν ο βουλευτής Χανίων είναι πολιτικά οξύνους. Και αναφέρονται στην αντιληπτική ικανότητα του ΠιΠί, επειδή δεν θέλουν να σκεφθούν ότι είναι δυνατόν ένας (έστω κατά το παρελθόν) ούλτρα αριστερός να γίνεται συνειδητά αρωγός της συντηρητικής παράταξης και ενός (κεντρο)δεξιού πολιτικού, όπως ο Κυριάκος.

Ανεξαρτήτως προθέσεων ή ψυχαναλυτικών ερμηνειών, το σίγουρο είναι πως από την επίθεση του Πολλάκη στον Κυμπουρόπουλο ευνοείται η ΝΔ και βλάπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που η ΝΔ ήταν από κάτω, αναγκασμένη να δίνει διευκρινήσεις για το τι θα κάνει με τα κοινωνικά επιδόματα, το δώρο Χριστουγέννων, τις απολύσεις στο δημόσιο, με τις δηλώσεις του ΠιΠί βρέθηκε από πάνω καταγγέλλοντας το ήθος και το ύφος της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κερδισμένος από την αιφνίδια αλλαγή της ατζέντας είναι ο Μητσοτάκης και χαμένος ο Τσίπρας. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί κοινό τόπο και το παραδέχονται ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του Τσίπρα. Μάλιστα, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν κατάλαβε τη ζημία που υφίστανται ο ίδιος, η κυβέρνησή του και το κόμμα του έσπευσε, κατόπιν προτροπής και του επιτελείου του, να ζητήσει από τον "αψύ Σφακιανό" να προβεί σε διορθωτική δήλωση. Μόνον που η διόρθωση απεδείχθη εξίσου προβληματική με την αρχική τοποθέτηση αφού εκτός των άλλων δεν περιείχε ούτε καν το αυτονόητο: τη δημόσια συγγνώμη. Η οποία, όπως σωστά είπε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, χρειάζεται γενναιότητα ψυχής, την οποίαν προφανώς και δεν διαθέτει ο ΠιΠί αφού στις μετέπειτα αναρτήσεις που έκανε στο facebook προσπαθεί να υπεκφύγει είτε επιτιθέμενος στη ΝΔ είτε λέγοντας ότι δεν θα μαλώσει με τους συντρόφους του για το ήθος της αριστεράς. Ήθος, το οποίο όμως καταρράκωσε, όπως διατείνονται σχεδόν όλοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην υπουργό Παιδείας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, ο οποίος αποδοκίμασε τα λεγόμενα του Πολλάκη για τον Κυμπουρόπουλο σημειώνοντας με νόημα ότι ο αναπληρωτής υπουργός υγείας με τα όσα είπε "δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ".

Σημειώνουμε πως εκτός από το πλήγμα στο εν γένει δημοκρατικό ήθος της αριστεράς και την πολιτική ζημία στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολλάκης βλάπτει πρωτίστως τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνον δεν απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον Πολλάκη, όπως του εισηγήθηκαν ορισμένοι, αλλά ούτε καν τον αποδοκίμασε, έστω με κάποια, αν όχι άμεση, έμμεση δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ταύτιση του πρωθυπουργού με τον υπουργό, που επιχειρεί η αντιπολίτευση, να βρίσκει ευήκοα ώτα στο εκλογικό ακροατήριο, το οποίο στην πλειονότητά του έχει μόνον αισθήματα συμπάθειας προς τον "μαχητή της ζωής", όπως σε ανύποπτο χρόνο είχε χαρακτηριστεί ο ΑΜΕΑ υποψήφιος της ΝΔ Κυμπουρόπουλος, ενώ για τον Πολλάκη, αν πάρουμε ως μέτρο τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνον ο εξοστρακισμός είναι αυτό που του πρέπει. Η ταύτιση λοιπόν πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού υγείας είναι ό,τι πιο καταστροφικό θα μπορούσε να συμβεί στον Αλέξη Τσίπρα ένα μήνα πριν τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Και είναι πολλοί αυτοί που απορούν με τον Αλέξη. Πως είναι δυνατόν, λένε, να διστάζει μπροστά στον Πολλάκη, ο άνθρωπος που "καθάρισε" τους πάντες, από τον Αλαβάνο μέχρι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και από τον Λαφαζάνη μέχρι τον Βαρουφάκη. Και απορούν διπλά πως ο πολιτικός που ήρθε σε ρήξη με οποιονδήποτε και οτιδήποτε έμπαινε εμπόδιο στην ανέλιξη και την επικράτησή του στην πολιτική και τον δημόσιο βίο, τώρα να συμβιβάζεται με έναν "τζάμπα μάγκα" υπουργό, ο οποίος αποδεδειγμένα τον ζημιώνει, ενώ ταυτοχρόνως πριμοδοτεί και τον βασικό του πολιτικό αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την Φώφη Γεννηματά, με την οποίαν, την επομένη των εκλογών, θα συγκρουστεί για την επικράτηση στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Και η δυσκολία επικράτησης στην Κεντροαριστερά είναι το τρίτο εμπόδιο που βάζει ο Πολλάκης στον Τσίπρα. Ακόμη και όσοι από το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων σχημάτων της αριστεράς και του κέντρου θα ήθελαν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται άβολα με την συμπεριφορά του Πολλάκη και τα λεγόμενά του. Δεν είναι μόνον η απαξία προς ένα άτομο με αναπηρία είναι και οι αλαζονικές δηλώσεις του ΠιΠί για ...όλους που τους έχει, αυτός μόνος του και όλοι οι άλλοι μαζί. Είναι οι συνεχείς και υπερφίαλες αναφορές σε σκάνδαλα (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Στουρνάρας κ.α.) που τουλάχιστον μέχρι τώρα οι αποκαλύψεις βρίσκονται σε προφανή δυσαρμονία με τους υψηλούς καταγγελτικούς τόνους που έχει υιοθετήσει ο "αψύς Σφακιανός". Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του ΠιΠί ξεθεμελιώνουν ακόμη και τη γέφυρα με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να στήσουν διάφορα στελέχη της Κεντροαριστεράς. Κανείς σοβαρός άνθρωπος και ιδιαίτερα οι λεγόμενοι δικαιωματιστές "δεν μπορεί", μάς λέει ηγετικό στέλεχος της ΓΕΦΥΡΑΣ, "να υπερασπιστεί τα λεγόμενα του Πολάκη και ούτε είναι διατεθειμένος να απολογείται για τις βλακείες που κατά καιρούς εκστομίζει". Μετά λοιπόν από τη ΝΔ ο Πολλάκης εμφανίζεται και ως ευεργέτης του ΚΙΝΑΛ, αφού η Χαριλάου Τρικούπη έχει κάνει σημαία το "πολλάκειον άγος" για να καταδείξει αφενός την αναγκαιότητα να καταδικαστεί πολιτικά και εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου για να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι του πρώην ΠΑΣΟΚ στα ...πάτρια εδάφη.

Έχουμε και λέμε: Βοήθεια στη ΝΔ με την αλλαγή ατζέντας, πλήγμα στο κύρος του πρωθυπουργού από την ταύτισή του με τον "βασιβουζίκο" υπουργό, μπουρλότο στη γέφυρα με την Κεντροαριστερά. Δεν είναι και λίγα. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Η συνέχιση της παραμονής Πολλάκη στο υπουργικό σχήμα, παρά τις επαναλαμβανόμενες "χοντράδες" του, φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό απέναντι στην κοινωνία. Είναι φορές που οι πολίτες ψάχνουν να βρουν ρωγμές στο ήθος και το ύφος των κυβερνητικών στελεχών και των πεπραγμένων τους προκειμένου να εκδηλώσουν τη γενικότερη δυσφορία τους για τις ακολουθούμενες πολιτικές. Και η περίπτωση Πολλάκη, όπως παραδέχονται και νουνεχείς κυβερνητικοί παραγοντες, είναι η καλύτερη ρωγμή για να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών. Αυτό δε που φοβούνται περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μήπως η ρωγμή Πολλάκη μετατραπεί και σε 'κείνη την "ενοχική ευκαιρία" που, όπως λέγεται, αναζητούν αρκετοί προοδευτικοί ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων και σημαντικό ποσοστό οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποστασιοποιηθούν πολιτικά και να στείλουν, μέσω της κάλπης, μήνυμα απαρέσκειας για τις επιλογές και την πορεία της κυβερνήσεως. Αυτός είναι και ο λόγος που σημαντικά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που απορούν με την ανοχή που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός στο "μπουλντόγκ" του, όπως αποκαλούν, με αρκετή δόση ειρωνείας, τον ΠιΠί.

Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τον Πολλάκη και παρ' όλα αυτά το αυτί του Αλέξη Τσίπρα δεν ιδρώνει, προκαλεί όξυνση και τριβές και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Κι αυτή, η εσωκομματική αναστάτωση, είναι μια ακόμη παρενέργεια από το "πολλάκειον άγος". Για τους περισσοτέρους, αυτή την περίοδο συσσωρεύεται το εύφλεκτο υλικό που μετεκλογικά μπορεί να βάλει φωτιά σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου εάν το αποτέλεσμα της κάλπης είναι τόσον δυσμενές όσο προφητεύουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Γι' αυτό και δεν κατανοούν τη στάση του Τσίπρα έναντι του Πολλάκη. Του προκαλεί εκλογική ζημία. Βάζει εμπόδια στην προσπάθεια που καταβάλεται, πρωτίστως από το υπουργείο Οικονομικών, να υπάρξει θετικό κλίμα στην οικονομία. Δίνει τη δυνατότητα στην ΝΔ να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Τροφοδοτεί με όπλα το ΚΙΝΑΛ στη μάχη που γίνεται για την Κεντροαριστερά. Διακεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως το λάθος του Τσίπρα με τον Πολλάκη προστιθέμενο στην επικοινωνιακή επικράτηση των "μακεδονομάχων", την όζουσα υπόθεση Πετσίτη, τις καταγγελίες Μαρινάκη δημιουργεί ένα δύστηνο για την κυβέρνηση κλίμα, το οποίο (και με δεδομένο ότι οι βουλευτικές εκλογές πάνε για το τέλος της τετραετίας) ενδέχεται να το πληρώσουν ακριβά στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Μάλιστα δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την περίπτωση, εάν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι μεγαλύτερη από 7% να υπάρξει εσωκομματική ένταση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επίσπευση των εκλογών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πολιτικούς παράγοντες με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία και θητεία σε κυβερνητικά πόστα προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν προστατεύει το αρχηγικό του ιμπέριουμ. Όταν, λένε, ο γραμματέας του κόμματός σου (Σκουρλέτης) είναι έξαλλος με τον Πολλάκη, όταν ο κοινοβουλευτικός σου εκπρόσωπος (Φίλης), ο υπουργός σου επί των οικονομικών και ηγέτης της αριστερής πτέρυγας του κόμματος σου (Τσακαλώτος), ο υπουργός υγείας και προϊστάμενος του Πολλάκη (Ξανθός), όταν όλοι αυτοί αδειάζουν τον ΠιΠί δεν μπορεί ο επικεφαλής της κυβερνήσεως και του κόμματος να τον χαρακτηρίζει απλώς "αψύ Σφακιανό". Όταν ο αρχηγός καλύπτει τον Πολλάκη και όλοι -με μόνη εξαίρεση έναν βουλευτή (Γ. Κυρίτσης)- βγαίνουν και τον καταχεριάζουν τότε αυτό που κάνουν είναι να αμφισβητούν και ευθέως το αρχηγικό ιμπέριουμ. Κι όταν αμφισβητείται η δύναμη του αρχηγού τα πράγματα, όπως συνομολογεί και στέλεχος της ομάδας των "53", δεν μπορεί να είναι καλά για την κυβέρνηση και το κόμμα του. Και είναι δύο φορές πιο άσχημα για τον Αλέξη Τσίπρα επειδή το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα είναι κατ' εξοχήν πρωθυπουργικοκεντρικό, ενώ βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο, στην οποίαν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών κόμμα υστερεί καταφανώς σε ποσοστά της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και ο ίδιος υπολείπεται σε δημοφιλία του βασικού του αντίπαλου, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον είναι πάρα πολλές οι παρενέργειες στην κυβέρνηση από τον συνεχιζόμενο πολιτικό κουτσαβακισμό του ΠιΠί για να τις αγνοεί ο πρωθυπουργός. Κι αν πριν μερικούς μήνες η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του "Παυλάρα" μπορεί να μην προκαλούσαν τόσο μεγάλη ζημία στην κυβέρνηση, τώρα όμως, που βρισκόμαστε λίγο πριν τις κάλπες του Μαΐου, τα αποτελέσματα του αντιαισθητικού και ρατσιστικού λόγου του "φουμαδόρου" υπουργού μπορεί να αποδειχθούν ολέθρια τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό...

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. MARINA. 22:39 01/05/2019

  Μεταγραφή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τραμπούκος Πολάκης όπως και η Βουλγάρα καθαρίστρια Κούνεβα.Τι περιμένατε κυπριε Φελέκη να ειλναι καλοί; Αυτά τα σούργελα μόνο για την πάρτη τους νοιάζονται.Κάποιοι μαλάκες και καραγκιόζηδες το 2015 έ στειλαν τα σκουπίδια στην Βουλή και στην. ευρωβουλή.Στις εκλογές που έρχονται θα ξεσκίσουμε τα γουρούνια και καθαλρματα του ΣΥΡΙΖΑ.Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά τα σκατά στην εξουσία.

 2. Ρε, είσαι πολύ φασίστας….

 3. SPARTA. 8:10 29/04/2019

  Έχουμε να κάνουμε με πολιτικά σκουπίδια κυλριε Φελέκη.Μισούν τους Έλληνες τα καθάρματα και σκουλήκια του ΣΥΡΙΖΑ.Αυτό το δείχνουν πιά με κάθε ευκαιρία.Το πολιτικό απόβρασμα, ο κουραδόμαγκας από την Κρήτη ο Παύλος φασίστας Πολάκης, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον ίδιο τον Τσίπρα.Πληρώνεται για να είναι υφυπουργός της ανύπαρκτης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά είναι ο αρχηγός προπαγάνδας, ο γκέμπελς του Τσίπρα.Τον θυμόμαστε έξω από το νοσοκομείο Σαντορίνης εκεί όπου έχει διορίσει διοικητή τον ιδιοκτήτη του βουλκανιζατέρ του, να επιτίθεται μα άθλιο τρόπο σε μιά άτυχη καρκινοπαθή γυναίκα.Επιτιπθεται σαν κανονικός φασίστας στους εκπροσώπους του τύπου.Σαν γνήσιος τραμπούκος και φασίστας τα λόγια του δεν σηκώνουν αμφισβήτηση.
  Καπνιπζει σε Δημόσιους χώρους για να λένε οι ξένοι ότι οι Έλληνες έχουν έναν γελοίο υπουργό υγείας μ@λάκα και καραγκιόζη.Ή πλειοψηφία ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.Χθές έσπευσε να τον υποστηρίξει μπαλότσα η Θεανώ Φωτίου λέγοντας ότι όλοι είμαστε μαζί με τον καραγκιόζη Τσίπρα που στηρίζει τον αλήτη Πολάκη.Σίγουρα στις συμμορίες και στις εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη τους είναι ενωμένα μεταξύ τους.Τελευταίο κρούσμα του φασίστα Πολάκη ο τραμπουκισμός που επέδειξε σε τετραπληγικό άτομο.Και μετά μιλάνε για νεοναζί τα καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ ολταν οι ίδιοι έχουν συμπεριφορά Ναζί.Τύφλα να έχει ο Γκέμπελς μπροστά στο γουρούνι, το φασιστόμουτρο από την Κρήτη που ακούει στο όνομα Παύλος Πολάκης.Στις εκλογές θα τσακίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάψουν να υφίστανται πολιτικά ανθρωποειδή όπως ο Πολάκης, η Δούρου, η Χριστοδουλοπούλου, η Φωτίου και φυσικά το τσογλάνι Αλέξης Τσίπρας.Χρόνια πολλά,σε όλους τους Δημοκράτες Έλληνες εκτός από τα άθεα γουρούνια και ανθελληνικά καθάρματα του ΣΥΡΙΖΑ.

 4. ΜαΥΡΟ 22:51 28/04/2019

  ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ.
  ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!
  ΑΥΤΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.