ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβίστηκαν υποψήφια διδάκτωρ και υπάλληλος του ΑΠΘ

Πανικός στο ΑΠΘ με τη φωτιά (video)

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δεν ήταν τελικά τόσο... εύκολη υπόθεση, με τις φλόγες να σπέρνουν πανικό σε όσους βρίσκονταν στο κτίριο που στεγάζεται το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκαν δυο άτομα, ενώ από τις αναθυμιάσεις αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο πυροσβέστες και η μια εκ των εγκλωβισμένων.

Ακούστηκε κρότος από το υπόγειο του κτιρίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του εν λόγω τμήματος του ΑΠΘ αντιλήφθηκε καπνούς να έρχονται από το υπόγειο του κτηρίου, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι άκουσαν έναν κρότο από αίθουσα στην οποία βρίσκεται ένας διανομέας ρεύματος.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη πυροσβεστών, αποτελούμενη από 35 άτομα με 9 οχήματα.

Εγκλωβίστηκε 28χρονη υποψήφια διδάκτωρ και ένας εργαζόμενος
Η αγωνία έφθασε στο ζενίθ όταν διαπιστώθηκε ότι μια 28χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ του κτηρίου, λόγω της διακοπής ρεύματος που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για έναν ακόμη άνθρωπο -εργαζόμενο στο ΑΠΘ- ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο κτήριο του Φυσικομαθηματικού.

Εσπασαν τζάμια και πόρτες οι πυροσβέστες
Με ταχείες ενέργειες οι πυροσβέστες «μπούκαραν» στο κτήριο σπάζοντας τζάμια και πόρτες και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 28χρονη και στη συνέχεια τον υπάλληλο του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το voria, η κοπέλα εμφάνιζε δύσπνοια και μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά, αντιμετώπισαν και δυο πυροσβέστες.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι λόγω εορτών, λένε καθηγητές
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα ενώ σημείωσε πως ευτυχώς λόγω εορτών δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κτήριο.

Το κτήριο του Βιολογικού, όπως αναφέρει το voria, εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Στο υπόγειο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά πλην του διανομέα ρεύματος, στεγάζονται κάποια εργαστήρια ενώ υπάρχει και αρχειακό υλικό.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο λίγα λεπτά μετά τις 11:30.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.