ΚΟΣΜΟΣ

Παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Τερέζα Μέι!

Ο Ντόναλντ Τουσκ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για «ευέλικτη» παράταση 12 μηνών στην ημερομηνία του Brexit και σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η Τερέζα Μέι, καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός ζήτησε παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου, αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Βρετανία στις Ευρωεκλογές του Μαΐου!

Συγκεκριμένα, η Τερέζα Μέι ζήτησε, μέσω γραπτής επιστολής της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, παράταση του Βrexit (επεκτείνοντας το Άρθρο 50) έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Έτσι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέδειξαν ότι κινούνται στο ίδιο... μήκος κύματος, μιας και το BBC αποκάλυψε μερικές ώρες νωρίτερα ότι ο Τουσκ ετοιμάζει πρόταση για παράταση 12 μηνών, φανερώνοντας αμφότεροι τη θέληση για εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη χώρα.

Πάντως, κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει δεκτό και από τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι συναντώνται στις 10 Απριλίου για να συζητήσουν το θέμα του Brexit.

Με βάση το σχέδιο του Τουσκ, η Βρετανία θα μπορεί να αποχωρήσει από την ΕΕ νωρίτερα από τους 12 μήνες, αν το κοινοβούλιο επικυρώσει μια συμφωνία, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό και από τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι συναντώνται στις 10 Απριλίου για να συζητήσουν το θέμα του Brexit.

Σήμερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση για το Brexit.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.