ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο

Πρόσω ολοταχώς για τις ευρωεκλογές βάζει η Ένωση Κεντρώων

Στην μάχη των Ευρωεκλογών ρίχνεται πλέον η Ένωση Κεντρώων, με τον Βασίλη Λεβέντη να βλέπει συνεχώς πρόσωπα που ενδιαφέρονται να επανδρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μετά από την άρση του ασυμβιβάστου μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο ίδιος του Ευρωψηφοδελτίου, και να τοποθετήσει ως υποψήφιους ευρωβουλευτές, εν ενεργεία βουλευτές του κόμματός του. Οι βλέψεις του, βεβαίως, δεν είναι να γίνει ο ίδιος ευρωβουλευτής, αλλά συζητά μία τέτοια εξέλιξη για να δώσει δυναμική στο κόμμα του, προκειμένου να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας ίσως μία περαιτέρω δυναμική για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, που ούτως ή άλλως δεν θα αργήσουν πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση, υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο υπό τον Βασίλη Λεβέντη, θα είναι οι βουλευτές Δημήτρης Καβαδέλλας και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, όχι όμως και ο Γιάννης Σαρίδης, ή ο Μάριος Γεωργιάδης. Ειδικά για τον τελευταίο, ο Βασίλης Λεβέντης, θεωρεί ότι λειτουργεί ενωτικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και εργάζεται επωφελώς για την ελληνική Βουλή. Εξ ου και χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1 «λάθος» τυχόν υποψηφιότητα του Μάριου Γεωργιάδη στην Ευρωβουλή.  Στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος θα είναι υποψήφιοι ακόμα ο Δημοσθένης Δαβέττας, πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και η Μαρία Σταυρινούδη, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ. Υποψήφιοι θα είναι ακόμα οι οικονομολόγοι Αγγελική Τρακάκη και Σταύρος Καρβούνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.