ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επανεκλογή Σακελλαρίδη στην προεδρία του ΠΣΕ

Προβλέψεις για αύξηση 8-10% στις εξαγωγές το 2019

Η Χριστίνα Σακελλαρίδη επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μετά τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Στις θέσεις των αντιπροέδρων, επανεξελέγησαν η Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα, η Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου και ο Νικόλαος Δούρος. Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Ευάγγελος Κολοκοτρώνης και οικονομικός επόπτης εξελέγη η Νίκη Γιαβρόγλου. Σύμβουλοι εξελέγησαν, με αλφαβητική σειρά, οι Μπασσάμ Αζάρ, Γεώργιος Γερεντές, Ηλίας Κουτσολιούτσος, Νικόλαος Μαυρίκος και Έλλη Μπερτζελέτου.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου δήλωσε τα εξής: «Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, της Κεντρικής Εξαγωγικής Οργάνωσης της χώρας εκπροσωπούνται δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα εξωστρεφών δραστηριοτήτων. Ο Σύνδεσμος με την ίδια αταλάντευτη βούληση θα συνεχίσει να στηρίζει και να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των Ελλήνων Εξαγωγέων, να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές ενώ παράλληλα θα εξακολουθεί να παρεμβαίνει στον Δημόσιο Διάλογο και να προωθεί τις θέσεις και τα αιτήματα του εξαγωγικού κόσμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Την ισχύ της παρέμβασής του απέδειξε περίτρανα στο πρόσφατο Συνέδριο που διοργάνωσε με τίτλο: "Πορεία προς το Μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές", την έναρξη του οποίου τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ενώ το παρών έδωσαν Υπουργοί, Περιφερειάρχες, τομεάρχες Οικονομικών και Εξωτερικών υποθέσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρέσβεις μεγάλων ξένων χωρών (Η.Π.Α., Ινδία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.), υψηλόβαθμα στελέχη του Τραπεζικού Κλάδου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Πρόεδροι των διμερών Επιμελητηρίων, στελέχη της διπλωματίας και της οικονομικής ζωής του τόπου, επιχειρηματίες από όλους τους εξαγωγικούς κλάδους. Με την παρουσία τους υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι εξαγωγές για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την ευρεία αποδοχή που απολαμβάνουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας και τη συνειδητοποίηση εκ μέρους του πολιτικού κόσμου πως η εξωστρέφεια είναι η μόνη λύση για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα παράγει πλεονάσματα και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Οι ελληνικές εξαγωγές έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν νέες κορυφές παρά τις αντιξοότητες και με την κατάλληλη αρωγή να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε έναν νέο ενάρετο κύκλο. Μάλιστα, για φέτος, ο Σύνδεσμος προβλέπει πως μετά το ιστορικό ρεκόρ που πέτυχαν πέρυσι, υπερβαίνοντας τα 33 δισ. ευρώ, οι εξαγωγές μπορούν να αυξηθούν μεταξύ 8% και 10% τη φετινή χρονιά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικά γεγονότα, θα αρθούν τα αντικίνητρα που αναστέλλουν την ανάπτυξη και θα χαραχθεί μια Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.