ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Σπυράκη

«Ψηφίζουμε και για να μην ξαναζήσουμε πολιτικές αθλιότητες»

«Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες οφείλει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το εθνολαϊκιστικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», λέει σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Μαρία Σπυράκη και προσθέτει: «Ψηφίζουμε και για να μην ξαναζήσουμε πολιτικές αθλιότητες».

Όσον αφορά στη στήριξη της ΝΔ στον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον χαρακτηρισμό του από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως «ανθέλληνα» η κ. Σπυράκη σημειώνει: «Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα με τον Μάνφρεντ Βέμπερ είναι προσωπικό. Είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε απέναντι στα παρ' ολίγον ολέθρια πειράματα για "παράλληλα νομίσματα" που έφεραν τα capital controls».

Ερωτώμενη για την υπόθεση Novartis, η κ. Σπυράκη επισημαίνει ότι μέσω του σκανδάλου, «ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να εξοντώσει πολιτικά τους αντιπαλους του» και κάνει λόγο για «πολιτική σκευωρία» εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος, χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών «βλαπτική» και αναφέρει: «Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλη τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πορεία των γειτόνων προς την ΕΕ έχει ως προϋπόθεση την εκπλήρωση χωρίς εκπτώσεις των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, αλλά και τον σεβασμό των ελληνικών συμφερόντων».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.Δ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.