ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Semifreddo με βατόμουρα, φιστίκια Αιγίνης και γλάσο μαρμελάδας

Μία εξαιρετική συνταγή για semifreddo με βατόμουρα, φιστίκια Αιγίνης και γλάσο μαρμελάδας.

Υλικά

  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά, κρόκοι
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 200ml γάλα πλήρες
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. βατόμουρα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το γλάσο:

  • 5 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο και ρόδι
  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Κρατάμε μία κ.σ. ζάχαρη στην άκρη και χτυπάμε την υπόλοιπη με τους κρόκους, μέχρι να πάρουμε μια ανοιχτόχρωμη, αφράτη κρέμα.

Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.

Κόβουμε το λοβό βανίλιας στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα με το γάλα.

Λίγο πριν βράσει το γάλα, το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας και στη συνέχεια ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και κατεβάζουμε λίγο πριν πάρει βράση.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη  και ανακατεύουμε ξανά.

Σκεπάζουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη μία κ.σ. ζάχαρη, που είχαμε κρατήσει στην άκρη.

Αφαιρούμε το λοβό βανίλιας.

Κόβουμε τα βατόμουρα σε κομμάτια.

Στο πολυμίξερ χτυπάμε ελαφρώς τα φιστίκια Αιγίνης και τα ρίχνουμε στην κρύα κρέμα.

Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, κλείνουμε με μεμβράνη και παγώνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι  να σφίξει.

Γλάσο μαρμελάδας:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και ρόδι και 3 κ.σ. νερό και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη  να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό βουτώντας τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.

Περιχύνουμε με το γλάσο μαρμελάδας βατόμουρο και ρόδι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.