ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφο αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα ζητά το ΚινΑλ

Σήμερα η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών εισέρχεται και επισήμως το Κίνημα Αλλαγής, με την παρουσίαση σήμερα το απόγευμα στην Αθηναΐδα, των υποψηφίων ευρωβουλευτών του.

Για το Κίνημα Αλλαγής, οι ευρωεκλογές δεν έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Αντίθετα, έχουν ουσιαστικά πολιτικά χαρακτηριστικά, δεδομένων και των αναγκαίων αλλαγών στην Ευρώπη. Όσο για το νούμερο ένα διακύβευμα για την Χαριλάου Τρικούπη, είναι η ανάγκη να μπει τέλος στη λιτότητα. «Δεν ξεχνά κανείς στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, ότι οι συντηρητικές επιλογές του 2009 και η τότε συντηρητική ηγεσία των κ.κ. Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας εμπόδια σε αυτό που είχε ανάγκη η Ευρώπη», λένε κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Θυμίζουν πως ενώ τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ελληνικό, όπως και αποδείχθηκε στη συνέχεια, η ηγεσία της Ευρώπης επέμενε να μη βλέπει την ανάγκη για στήριξη τόσο της Ελλάδας όσο και ευρύτερα του Νότου, και να ‘δείχνει’ την χώρα μας ως το ‘μαύρο πρόβατο’ της Ένωσης.

Ενόψει ευρωεκλογών, η Χαριλάου Τρικούπη ζητά «ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής», εξηγώντας ότι αυτή είναι «ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα». Ένα σύνθημα, που αντικατοπτρίζει και τον διμέτωπο του κόμματος, δεδομένου ότι στην Ευρώπη αντιπαλεύεται τις συντηρητικές πολιτικές τις οποίες αναγνωρίζει στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, και στην Ελλάδα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενο την ανάγκη αλλαγής σε σειρά δεσμεύσεων του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις συντηρητικές πολιτικές που πρεσβεύει η ΝΔ. Για τον μεν κ.Βέμπερ, στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι δεν συνιστά λύση στα προβλήματα της Ευρώπης, αντίθετα ταυτίζεται με λογικές τύπου Όρμπαν και Κουρτς. Για τις δε δεσμεύσεις Τσίπρα, η ίδια η Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει πολλάκις μεταξύ άλλων την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και αλλαγής των όρων του λεγόμενου ‘Υπερταμείου’. Δεν είναι τυχαίο ότι στη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές, τονίζεται ότι «η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι το προμήνυμα της Προοδευτικής Ανατροπής στην Ελλάδα», προκειμένου να μπει τέλος στο 'καταστροφικό έργο’ του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να μην πάει άλλο ‘δεξιά το τιμόνι’…

Σε επίπεδο αριθμών, η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες για την ανάδειξη και τρίτου ευρωβουλευτή, σενάριο αισιόδοξο, αλλά όχι ανέφικτο υπό προϋποθέσεις. Για αυτό και ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου με κοινωνικά, γεωγραφικά και πολιτικά κριτήρια, όπως λένε στελέχη της, απέναντι στον «πολιτικό, ιδεολογικό και αξιακό αχταρμά» του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει ένα ‘προσωπείο’ για να κρύψει το δεξιό της πρόσωπο, που φαίνεται όμως, όπως λένε, ακόμα και στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αντίθετα, στο Κίνημα Αλλαγής, πέραν από τα πολύ προβεβλημένα στελέχη, τους δύο νυν ευρωβουλευτές και εκ νέου υποψηφίους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή, και ακόμα τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καμίνη, αναδεικνύουν υποψηφιότητες με τη δική τους πολιτική παρακαταθήκη. Μεταξύ αυτών, η Μένη Μαλλιώρη, κορυφαία επιστήμονας και η γυναίκα που στην πραγματικότητα ίδρυσε τον ΟΚΑΝΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των ΑμεΑ, ο Σάκης Αρναούτογλου, που δίνει τη δική του επιστημονική μάχη για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και την εφαρμογή που μπορεί να έχει στην πρόγνωση φυσικών και όχι μόνο καταστροφών, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, η Εύα Μπούρα, ο Γιάννης Δάλμας και ο Αντώνης Τριφύλλης, άνθρωποι που γνωρίζουν όσο λίγοι τα εσωτερικά της ΕΕ, ο Παλαιστίνιος γιατρός Ιωσήφ Χρουμπ , ο επιχειρηματίας από τη Στερεά Ελλάδα Γιώργος Σκλάβος που επενδύει στα κέντρα εκπαίδευσης και κατάρτισης και ο εκτελωνιστής και γνωστός από την έντονη παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα του Πειραιά, Ανδρέας Βροντάκης.

Μεταξύ των υποψηφίων που θα παρουσιαστούν απόψε, και πέραν των εκπλήξεων που επιφυλάσσονται, θα είναι ακόμα οι πρώην βουλευτές Γιώργος Νικητιάδης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, οι ακαδημαϊκοί Άσπα Γοσποδίνη, Έντα Γκέμη και Μανώλης Φραγκούλης, ο αν.Καθηγητής Νευροχειρουργικής Δημήτρης Ρολόγης, ο νομικός Στέργιος Κωνσταντίνου, παιδί του brain-drain, η εμπειρογνώμων εκπαιδευτικών στρατηγικών και πολιτικών Αίγλη Ζαφειράκου, οι επιχειρηματίες με ενεργό πολιτική δράση Γιάννης Μεϊμάρογλου (προερχόμενος από το Ποτάμι) και Λάμπρος Παλάντζας, ο εκπαιδευτικός Νίκος Τσούλιας, η νοσηλεύτρια Βούλα Γεωργάκη, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας Σάκης Τζαλαλής, η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ Ισμήνη Μώρου και ο οινολόγος Αλέξανδρος Σταγκουράκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.