ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλέγεται Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο και Γραμματέας

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΠΕ

Με το βλέμμα στην εκλογή του νέου Εκτελεστικού Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Αλλαγής, και βεβαίως του νέου Γραμματέα του κόμματος, βρίσκεται σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη. Οι ψηφοφορίες που αναμένονται στο τέλος της σημερινής, πρώτης συνεδρίασης της ΚΠΕ στο Caravel, εξάλλου, θα δώσουν τον τόνο για την πορεία του κόμματος στο εξής.

Φαβορί για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ παραμένει ως αυτή την ώρα ο νυν Γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς πρόκειται για ένα νέο στέλεχος που έχει επιδείξει ήθος και ικανότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, ενώ παράλληλα διατηρεί χαμηλούς τόνους και είναι εργατικός. Εξελέγη, μάλιστα, πρώτος με μεγάλη διαφορά στη νέα ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής και μόνο μία μεγάλη έκπληξη μπορεί να προκαλέσει την μη εκλογή του σήμερα.

Το δύσκολο κομμάτι, που αποτέλεσε και μήλον της έριδος την εβδομάδα που πέρασε, περιστρέφεται γύρω από την εκλογή των μελών του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, κοινώς για τα 21 άτομα που θα εκλεγούν, και στα οποία θα προστεθούν αργότερα η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο Γραμματέας της ΚΠΕ και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το δύσκολο παζλ, που θα εξυπηρετούσε την ισορροπία δυνάμεων στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και μαζί τις ποσοστώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό, προκαλούσε το ένα μετά το άλλο τα αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να πέσουν στο τραπέζι ιδέες όπως η λίστα υποψηφίων με ψήφο 100% (σ.σ. σε λίστα 21 μελών να υπάρχουν μόνο 21 υποψήφιοι, ώστε να αποτραπούν νέες υποψηφιότητες), ή ακόμα και η μη παρουσία υποψηφίων από ορισμένες τάσεις…

Στην έντονη, ως αναμένεται, πάντως, συνεδρίαση, η Φώφη Γεννημάτα θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα της στο εξής. Από αύριο, εξάλλου, το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει και επισήμως στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, ενώ κανείς ως αυτή την ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείει και αιφνιδιασμό με προκήρυξη ταυτόχρονων εθνικών εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ τα κλιμάκια στελεχών του κόμματος ‘οργώνουν’ ήδη την χώρα, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ζητήσει «ψήφο αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα», καλώντας τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.