ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι πότε κατατίθενται οι υποψηφιότητες

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου

Στην τελική ευθεία για την ‘επίσημη πρώτη’ της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής το Σάββατο 20 Απριλίου, βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη. Κορυφαία στιγμή της συνεδρίασης αναμένεται η εκλογή νέου Γραμματέα, θέση για την οποία ως ‘απόλυτο φαβορί’ φιγουράρει ο μακράν πρώτος εκλεγμένος στην νέα ΚΠΕ νυν Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αλλά και η εκλογή του νέου Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, που θα πάρει τη θέση του παλιού Πολιτικού Συμβουλίου, που είχε αδρανήσει μετά την αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη, πολλώ δε μάλλον μετά και από αυτήν του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Μετά από απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η κατάθεση των υποψηφιοτήτων των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στο νέο όργανο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και αύριο Παρασκευή στις πέντε το απόγευμα, στον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ τυχόν απόσυρση υποψηφιότητας δεν μπορεί να γίνει μετά το πέρας της δεκάτης βραδινής της ίδιας μέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο όργανο θα αριθμεί 20 εκλεγμένα μέλη στα οποία θα προστεθούν η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, ο Γραμματέας της ΚΠΕ (πιθανότατα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, εφόσον εκλεγεί) και ο Γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Κατά τα λοιπά, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην συνοχή του κόμματος, στην οποία θεωρείται ότι θα συμβάλει η ισορροπία στην εκπροσώπηση όλων των κομμάτων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και όλων των τάσεων που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του. Την ίδια ώρα, σοβαρά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ποσόστωση που εξασφαλίζει την παρουσία γυναικών και νέων ανθρώπων κάτω των 35 ετών στο νέο όργανο. Πρόκειται για ένα δύσκολο παζλ που θα πρέπει να λύσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά, εφόσον θελήσει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση – λίστα, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί από το Σώμα της ΚΠΕ, ή να λυθεί από την ίδια την ψηφοφορία των μελών, χωρίς όμως σε αυτή την περίπτωση να μπορούν να αποκλειστούν δυσαρέσκεια και γκρίνιες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.