Neo

Στο Κολοράντο για τον ελληνικό δορυφόρο ο Παππάς

Πολύ «ζεστά» έχει πάρει το θέμα της παρουσίας της Ελλάδας στο διάστημα ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής βρίσκεται από χθες στο Κολοράντο των ΗΠΑ και επισκέφθηκε ήδη τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, η οποία κατασκεύασε τον δορυφόρο Hellas Sat 4 που εκτοξεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 από τη Γαλλική Γουιάνα.

Σημειωτέον ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ενημερώθηκε από τον επικεφαλής μηχανικό της εταιρείας, Barry Noakes για την πορεία τροχιοδρόμησης του δορυφόρου Hellas Sat 4 στην τελική του θέση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 21.000 χλμ από την επιφάνεια της Γης και στα μέσα Μαΐου στην ελληνική τροχιακή θέση (39 μοίρες ανατολικά).

Η Ελλάδα, με δύο δορυφόρους στην ελληνική τροχιακή θέση, διαψεύδει παταγωδώς όσους έλεγαν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος.

Σκεφτείτε μόνο ότι πριν από δύο χρόνια, δεν είχαμε δικούς μας δορυφόρους, ενώ κινδυνεύαμε να χάσουμε την ελληνική τροχιακή θέση. Η Ελλάδα ανακάμπτει, αναβαθμίζεται και τα καταφέρνει σε ένα πεδίο που αφορά την τεχνολογική αιχμή», σημείωσε μετά την συνάντηση ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αποδεικνύεται ακατάβλητος: αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το Σάββατο το βράδυ ήταν στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και το βράδυ της Κυριακής είχε φτάσει στις ΗΠΑ, είχε πραγματοποιήσει την ενημερωτική συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin και σήμερα... συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.