ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Χαρίτσης

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νίκη στις ευρωεκλογές»

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη στις ευρωεκλογές και δεν υπάρχουν δεύτερες ή τρίτες σκέψεις», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open Beyond TV».

«Εμείς όταν λέμε νίκη, εννοούμε νίκη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος στις [αυτοδιοικητικές] εκλογές της 26ης Μαΐου και τις ευρωεκλογές είναι να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο επιβεβαίωσε και στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, ότι είναι και παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος και δεν υπάρχουν δεύτερες ή τρίτες σκέψεις», τόνισε ο υπουργός.

Για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντληθεί η τετραετία, «γιατί υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα μέχρι να οδηγηθούμε στις εθνικές κάλπες».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για ελαφρύνσεις με νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη και την προστασία των εργαζομένων, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πακέτο μέτρων για τις σχολικές καθαρίστριες.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis είπε ότι είναι πάνδημο αίτημα των πολιτών να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες για ένα «σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων, που στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια».

Για την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε να διεξαχθεί διάλογος για τα ζητήματα της ασφάλειας, «χωρίς ακρότητες και χωρίς κραυγές, χωρίς προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης, αλλά μια συζήτηση η οποία θα συνδέει την ασφάλεια με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, με τις ελευθερίες των ανθρώπων και βεβαίως με την κοινωνική συνοχή».

Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δημιουργεί έναν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας που είναι επ' ωφέλεια της χώρας μας και πώς αποτρέπει άλλες χώρες, όπως η Τουρκία», ενώ πρόσθεσε ότι «οι δημοκρατικοί Έλληνες πολίτες που είχαν τις ενστάσεις τους για το Μακεδονικό αντιλαμβάνονται σιγά σιγά γιατί ήταν σημαντικό να προχωρήσει αυτή η συμφωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.