ΚΟΣΜΟΣ

«Τύφλα» να 'χει ο... KITT!

Ταξί-ρομπότ δίχως οδηγό από την Tesla μέχρι το 2020

Ο κόσμος αλλάξει, εξελίσσεται και «ρομποποιείται» ολοένα και περισσότερο. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν σε μερικά χρόνια πηγαίνατε στη δουλειά σας με ταξί που... δεν θα είχε οδηγό, αλλά θα πορεύεται μόνο του;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε λοιπόν ότι ρομπο-ταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις, έως το τέλος του 2020!

Όπως είπε, η εταιρεία είναι πια σχεδόν έτοιμη να παράγει οχήματα που θα είναι πλήρως αυτόνομα και ασφαλή για οποιονδήποτε δρόμο. Ορισμένοι αναλυτές, όμως, εμφανίζονται πιο σκεπτικιστές, μην αποκλείοντας ότι η ανακοίνωση εντάσσεται στη χορεία προηγούμενων δηλώσεων που εντυπωσιάζουν τους επενδυτές και το κοινό, αλλά δεν υλοποιούνται στην ώρα τους.

«Πιθανώς σε δύο χρόνια από σήμερα θα έχουμε φτιάξει ένα αυτοκίνητο χωρίς καθόλου τιμόνι ή πεντάλ», προέβλεψε ο πάντα αισιόδοξος Μασκ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει υποσχεθεί ότι η άλλη εταιρεία του, η Space X, θα στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον 'Αρη το 2024, μια ημερομηνία που φαντάζει υπεραισιόδοξη.

Για τους παλιότερους, πάντως, αυτό σίγουρα κάτι θυμίζει... Εμπρός, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξε ο... KITT και ο "Ιππότης της Ασφάλτου" (σ.σ. David Hasselhoff)!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.