ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν

Τέσσερις Αμερικανοί νεκροί σε επίθεση εναντίον στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής

Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ κι ένας Αμερικανός μισθοφόρος σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, κοντά στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, χθες (Δευτέρα 8/4), όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ανακοίνωσε η κατοχική αποστολή του ΝΑΤΟ «Resolute Support».

Ο συνταγματάρχης Ντέιβιντ Μπάτλερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής κατοχικής δύναμης στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι εξερράγη αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, την ώρα που περνούσε αυτοκινητοπομπή Αμερικανών.

Σύμφωνα με τον Σαλίμ Νούρι, εκπρόσωπο της αστυνομίας στην επαρχία Παρουάν, όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση Μπαγκράμ, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ, η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 17.40 τοπική ώρα (16.10 ώρα Ελλάδας). Τα οχήματα που επλήγησαν είχαν θωράκιση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν στις επτά το 2019. Ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών ήταν 12 όλο το 2018, ενώ συνολικά 68 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στη χώρα από το Γενάρη του 2015, σύμφωνα με στοιχεία τόσο της κυβέρνησης των ΗΠΑ όσο και του NATO. Συνολικά, από το 2001, περίπου 2.300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και πάνω από 20.400 έχουν τραυματιστεί στο Αφγανιστάν.

Την Κυριακή και χθες Δευτέρα, 12 στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στην Μπαντγίς, στο Δυτικό Αφγανιστάν, στο πλαίσιο επιχειρήσεων με αμερικανική αεροπορική υποστήριξη για να ανακτηθούν θέσεις που κατέλαβαν οι Ταλιμπάν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ. Πάντα κατά την ίδια πηγή, άλλοι 10 Αφγανοί στρατιωτικοί και 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ σκοτώθηκαν επίσης 99 μέλη των Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.