ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Μητσοτάκη σε Βέμπερ

«Θα χτίσουμε μαζί μία Ελλάδα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει»

«Θα χτίσουμε μαζί μία Ελλάδα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει. Στηρίζουμε τον κ. Βέμπερ να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μίνι συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ, μετά την επίσκεψή τους στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο που δεν θα έχουμε μόνο ευρωεκλογές αλλά και εθνικές εκλογές, το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. Μπαίνουμε σε μία χρόνια που θα είναι πολύ καλή για την Ευρώπη, για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

Ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για να αναπτυχθεί η χώρα μας, ενώ παρουσίασε το βασικό πλαίσιο της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν. Επιπλέον, σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του και πως έχει έρθει στην Ελλάδα τέσσερεις φορές το τελευταίο διάστημα.

«Έχουμε κοινή υποχρέωση να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ευρώπη. Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα. Εμείς στο ΕΛΚ λέμε πάντα την αλήθεια και δεν υποσχόμαστε πολλά. Η ΝΔ δεν είπε ποτέ στους ανθρώπους κάτι που δεν μπορεί να κάνει», υπογράμμισε ο κ. Βέμπερ και πρόσθεσε ότι, πριν από δύο εβδομάδες, έλαβε από τις Βρυξέλλες το σχέδιο για την επόμενη πενταετία. «Θέλω να σας παρουσιάσω τις βασικές δεσμεύσεις της Κομισιόν», υπογράμμισε, τονίζοντας πως «τα επόμενα 5 χρόνια την Ευρώπη δεν θα τη φτιάξουν οι γραφειοκράτες, αλλά οι πολίτες και γι' αυτό ζητάμε την εντολή τους στις 26 Μαΐου».

Ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι αυτό το σχέδιο έχει τρεις πυλώνες: Δυνατή Ευρώπη, Έξυπνη Ευρώπη, Ευγενική Ευρώπη.

Παράλληλα, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ανθέλληνα. «Αυτό ανήκει σε μια λογική παλιών στερεότυπων. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε.

«Η Ελλάδα εξέλεξε μία κυβέρνηση λαϊκιστών που έκανε πολλά, μεταξύ αυτών, και "κωλοτούμπα". Ο λαϊκισμός έρχεται και από τα αριστερά και από την άκρα δεξιά. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο αφήγημα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όταν ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Βέμπερ ως ανθέλληνα υιοθετεί τη ρητορική της Ακροδεξιάς», είπε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βέμπερ ανέφερε: «Το πρόγραμμά μου είναι ευρωπαϊκό και υποστηρίζω αυτό που έχει πει ο Κυριάκος ότι οι εξτρεμιστές και οι λαϊκιστές μας ανησυχούν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε: «Βρίσκω υποκριτικό να με κατηγορεί ο κ. Τσίπρας για ακροδεξιά μετατόπιση όταν συγκυβερνούσε τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ και στηρίζεται ακόμα σε βουλευτές τους. Υπάρχει μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη τέσσερα χρόνια και είναι εγκληματική οργάνωση. Και βγήκε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι είναι πολιτική η δίκη. Ποιος στηρίζει την Ακροδεξιά;».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ αναρωτήθηκε ποιον στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν.

Οι δύο άντρες ρωτήθηκαν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα», δήλωσε ο κ. Βέμπερ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.