ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπακογιάννης

«Θα με δείτε και δήμαρχο ακτιβιστή»

«Θα με δείτε και δήμαρχο ακτιβιστή. Ποτέ, όμως, παρατηρητή και απλώς καταγγέλλοντα», αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τονίζει ότι από την πρώτη μέρα θα διεκδικήσει τη διαχείριση για όλους τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις νησίδες, τις διαβάσεις, τις αποχετεύσεις και τα πάρκα, που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου όπως και το Πεδίον του Άρεως από την Περιφέρεια, με όλα τα αντίστοιχα κονδύλια για τη συντήρησή του. «Επιμένουμε στην είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους και στην άμεση κατάργηση της εταιρίας “ Ανάπλαση Α.Ε.”», διευκρινίζει.

Όσο για το τι πρόκειται να παραλάβει, ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει: «Δεν συνηθίζω να διεκδικώ ένα αξίωμα κάνοντας αντιπολίτευση σε διοικήσεις απερχόμενες ή διοικήσεις πολύ παλαιότερων ετών. Εμείς κοιτά?ε όλα όσα αφήνει πίσω του κάποιος. Τα θετικά τα εξελίσσουμε, τα αρνητικά τα ανατρέπουμε. Αυτά που δεν ασχολήθηκε, ενώ θα έπρεπε, αποτελούν για εμάς προτεραιότητα».

Για την καθαριότητα, αναφέρει ότι οι προτάσεις του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» «έρχονται να ανατρέψουν μια κατάσταση 40 ετών». Επίσης, τονίζει την ανάγκη λειτουργίας Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας «για να μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να συλλέγει και να ανταλλάσσει πληροφορίες με το δήμο Αθηναίων, όλους τους συναρμόδιους φορείς ασφαλείας, όπως το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ, και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία». Θέτει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας σε αρμοδιότητες και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως και τον εκσυγχρονισμό των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Εγκληματικότητας. «Στην ίδια κατεύθυνση, απαιτούμε τόσο την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το ακαδημαϊκό άσυλο όσο και του νομικού πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Για αξιοποίηση, εφόσον χρειαστεί, και των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης σε κοινόχρηστους χώρους. Είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται σήμερα με επιτυχία στο Πεδίον του Άρεως», αναφέρει.

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι δεν πιστεύει ότι η αναμέτρηση για τον δήμο Αθηναίων έχει κριθεί και επισημαίνει ότι εάν πίστευε κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τους ίδιους τους Αθηναίους.

Τέλος, σχετικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», τονίζει ότι «καθετί που προτείνεται είναι καθολικά υλοποιήσιμο», αλλά και ότι «?ία τετραετία δεν αρκεί» και για αυτόν τον λόγο, το πρόγραμμα έχει ορίζοντα οκταετίας, «?ε δημοσιευμένα και αναλυτικά βήματα υλοποίησης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.