ΚΟΣΜΟΣ

Την διεξαγωγή πενταμερούς Συνόδου Προέδρων Κοινοβουλίων ανακοίνωσε από το Κάιρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Το γεγονός της διεξαγωγής πενταμερούς Συνόδου σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων, η οποία μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πριν από το Καλοκαίρι, στην Κύπρο, μεταξύ των χωρών Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Ιράκ, ανακοίνωσε από το Κάιρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, λίγο μετά την αναχώρησή του από το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο στο Κάιρο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αιγύπτιο ομόλογό του Δρ Άλι Αμπντελ Άαλ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής προέβη σε δήλωση υποστήριξης της Κύπρου στα θέματα ΑΟΖ, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση που είχε με τον κ. Συλλούρη ως την «επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τις δυο φίλες χώρες».

Στο ενδεχόμενο πενταμερών συνεργασιών, αναφέρθηκε και ο κ. Άαλ, μιλώντας παράλληλα και για το δημοψήφισμα που διεξάγεται από χθες στην Αίγυπτο και σημειώνοντας ότι «ναι, διανύουμε μια σημαντική περίοδο για τη χώρα μας όπου αφότου έχουμε ετοιμάσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, γίνονται τώρα τα δημοψηφίσματα για την έγκρισή τους από τον αιγυπτιακό λαό».

Αύριο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής θα γίνει δεκτός από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι, ενώ θα συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλλα, την Υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, Σάχαρ Νασρ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Αιγύπτου-Κύπρου στην Αιγυπτιακή Βουλή, Καρίμ Νταρουΐς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα μεταβεί την επομένη στην Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Κυβερνήτη της πόλης Άμπντελ Αζίζ Κονσόουα και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.