ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψηλοί τόνοι με το «καλημέρα»

Ξεκίνησε η συζήτηση για την Παιδεία, με... ειρωνείες Γαβρόγλου

Με έντονους «διαξιφισμούς» άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία, τόσο στη Δευτεροβάθμια, όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Γιώργος Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αψιμαχία με τον Κώστα Τζαβάρα της ΝΔ , ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας, Κώατς Γαβρόγλου, είχε ιδιαίτερα «θερμό» διάλογο με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ, αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, οι Γαβρόγλου-Παφίλης τσακώθηκαν με αφορμή ότι η κυβέρνηση πάει να περάσει στη "νεκρή" περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας το νομοσχέδιο, για να ειρωνευτεί εν συνεχεία ο κ. Γαβρόγλου τον κ. Χατζηδάκη, λέγοντάς του ότι θα του έστελνε βοηθούς για την ανάγνωση του νομοσχεδίου που ήταν μεγάλο!

Θανάσης Παφίλης: «Είναι άθλιο και απαράδεκτο το ότι έρχεται το νομοσχέδιο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ολα τα νομοσχέδια που αφορούν παιδεία έρχονται ή καλοκαίρι ή τέτοιες μέρες με κλειστά σχολεία».

Ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απάντησε ειρωνικά στον κ. Παφίλη.

Κώστας Γαβρόγλου: «Επειδή ο εκπρόσωπος ΚΚΕ είπε ότι είναι άθλιο επειδή έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα. δεν ήξερα ότι είναι τόσο θρησκευόμενο το ΚΚΕ».
Θανάσης Παφίλης: «Τι λετε τώρα;
Κώστας Γαρβόγλου: «Σας παρακαλώ, δεν είναι θέση αυτή»
Θανάσης Παφίλης: «Δεν θα μας ειρωνεύεστε»
Κωστας Γαρβόγλου: «Μα μόνο με ειρωνεία μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτή τη θέση».

Όμως οι από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και οι φωνές των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο 1200 σελίδων προκάλεσε εκ νέου ειρωνείες του Υπουργού Παιδείας αυτή τη φορά προς τη Νέα Δημοκρατία.

Κώστας Γαβρόγλου: «Η εικόνα πρέπει να έχει και περιεχόμενο. Το πρόβλημα σας είναι ότι είναι μεγάλο; Επρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση».
Κωστής Χατζηδάκης: «Για όνομα του Θεού είναι προσβολή αυτό»

Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο Γιώργος Βαρεμένος για να υπερασπιστεί τον Κώστα Γαβρόγλου, παρά τις ειρωνείες του υπουργού.

Γιώργος Βαρεμένος: «Κύριε Χατζηδάκη είναι διαδικασία αυτή;»
Βασίλης Κικίλιας: «Γιατί είναι διαδικασία να μας λέει πάρτε βοηθούς; πού νομίζετε ότι είστε;»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.