ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν απειλούμε κανέναν»

Ακάρ: Να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα

Να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ελληνιτουρκικές σχέσεις ζήτησε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, από τα μέλη της επιτροπής που ήρθε στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

«Τους είπαμε "βάλτε στο τραπέζι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο". Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης και φιλίας. Δεν απειλούμε κανέναν. Απλά προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα δίκαια αυτού του υπερήφανου λαού», είπε σε δημοσιογράφους ο Ακάρ, σημειώνοντας ότι η υποδοχή των μελών της επιτροπής από την ελληνική πλευρά ήταν καλή, ενώ τόνισε ότι οι επαφές θα κρατήσουν μέχρι την Παρασκευή, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο της παράτασης.

Ερωτηθείς για το εάν οι συνεχείς απομακρύνσεις και συλλήψεις Τούρκων αξιωματικών έχουν περιορίσει τη δύναμη του στρατού, ο Χουλούσι Ακάρ διεμήνυσε: «Κανένας μην προσπαθήσει να δοκιμάσει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κανένας μην μπει στη συζήτηση της δύναμης αποτροπής της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.