ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκικο ΥΠΕΞ

Ακραία πρόκληση Τουρκίας: Αξιώνει αποζημίωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Νέο προκλητικό παραλήρημα από την πλευρά της Τουρκίας, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις για την επέτειο της αναγνωρισμένης διεθνώς Γενοκτονίας των Ποντίων, στις 19 Μαΐου 1919, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «φανταστικούς ισχυρισμούς» και «διαστρέβλωση της ιστορίας» τις αναφορές τους στο ιστορικό γεγονός.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολιτικούς που αναφέρθηκαν στη Γενοκτονία των Ποντίων, «ακραίους κύκλους» και παραδέχεται ότι από εκείνη τη μαύρη για την παγκόσμια ιστορία σελίδα, σηματοδοτήθηκε ο εθνικός αγώνας για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, το τούρκικο ΥΠΕΞ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πίσω από αυτές τις δηλώσεις, των οποίων στόχος είναι «να πυροδοτήσουν μίσος κατά της Τουρκίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«H 19η Μαΐου 1919 σηματοδοτεί την αρχή του εθνικού μας αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και εορτάζεται με μεγάλη υπερηφάνεια κάθε χρόνο στην Τουρκία και το εξωτερικό.

Οι απόπειρες κάποιων ακραίων κύκλων στην Ελλάδα να επισκιάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα με φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας μας, με ενέργειες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν μίσος κατά της Τουρκίας, όπως επίσης και με δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίες διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα, έχοντας δικά τους πολιτικά κίνητρα, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές.

Υπενθυμίζουμε σε εκείνους που επικαλέστηκαν αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς την ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που διέπραξε ο στρατός της, οι οποίες επίσης παραβίαζαν τους νόμους πολέμου κατά την εισβολή στην Ανατολία, καθώς και την υποχρέωσή της να καταβάλει αποζημίωση, η οποία καθορίστηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αναφέρουμε ότι όταν οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό κατά των Τούρκων έφτασαν σε αδιανόητο μέγεθος, οι σύμμαχοι της Ελλάδας ίδρυσαν μια Επιτροπή Ερευνών και αναγνώρισαν απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού Στρατού.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί που στοχεύουν στην ιστορία μας δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική, τη συνείδηση ​​και τη δικαιοσύνη. Αυτή η ρητορική είναι ασυμβίβαστη με τους στόχους μας για την προώθηση των διμερών μας σχέσεων και αφήνει μια αρνητική κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Ο διορισμός του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Βενιζέλο το 1934 μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποτελεί τη σαφέστερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό θέμα μεταξύ των δύο χωρών σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ορισμένων ανεύθυνων πολιτικών και ριζοσπαστών Ελλήνων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.