ΕΛΛΑΔΑ

Το Εφετείο μείωσε την ποινή του

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, μειώνοντας τη ποινή φυλάκισης 18 ετών που του είχε επιβληθεί για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε 14, καθώς το αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μέσα στη φυλακή.

Της απόφασης του Εφετείου είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση του Αρείου Πάγου, με τη δικογραφία να διαβιβάζεται στο Εφετείο για να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη που οδηγεί τον Ρωμανό εκτός φυλακής.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Ρωμανού, Θ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών». Όπως ανέφερε το δικαστήριο «ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Ακόμη ο κ. Μαντάς τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική, διότι εκτός του ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή ο Νίκος Ρωμανός πήρε απολυτήριο Λυκείου από το σχολείο των φυλακών, ενώ πέρασε σχεδόν είκοσι μαθήματα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Τα ίδια ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν και σε συγκρατούμενο του Ρωμανού, ο οποίος επίσης θα αποφυλακιστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.