ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η βαθιά οικονομική ύφεση

Αργεντινή: Πανεθνική απεργία ενάντια στη λιτότητα κυβέρνησης-ΔΝΤ

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων της Αργεντινής κάλεσε χτες τα μέλη της να συμμετάσχουν σε εικοσιτετράωρη απεργία στις 29 Μάη σε όλη τη χώρα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι και του ΔΝΤ, που προκαλούν βαθιά οικονομική ύφεση και ταχεία άνοδο του πληθωρισμού.

Μετά την έντονη πίεση που ασκούν οι συνεχείς λαϊκές κινητοποιήσεις, η Γενική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CGT), η οποία δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση του Απριλίου που οργάνωσαν άλλα συνδικάτα, ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση.

Ηγετικό στέλεχος του συνδικάτου επισήμανε ότι η κρίση που βιώνει η οικονομία της Αργεντινής θα σημάνει πως «θα έχουμε περισσότερους άνεργους συναδέλφους, περισσότερους συναδέλφους εκτός παραγωγικής δραστηριότητας».

Άλλο ένα από τα στελέχη του συνδικάτου επισήμανε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας κλάδος της οικονομίας που να μην έχει προβλήματα».

Η ύφεση, ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, η πτώση της αξίας του πέσο είναι παράγοντες που έχουν καταφέρει πλήγματα στην αγορά εργασίας, στους μισθούς και την αγοραστική δύναμη. Το επίπεδο της φτώχειας αυξάνεται.

Η βιομηχανική παραγωγή έχει υποχωρήσει για 11 συναπτούς μήνες από τα μέσα του 2018, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρέθηκε αντιμέτωπη με την κρίση χρέους και ζήτησε τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.