ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν επρόκειτο για πολιτικό έγκλημα»

Αργεντινή: Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η Αστυνομία την μαφιόζικη επίθεση κατά βουλευτή

Σε προσωπικές διαφορές αποδίδουν οι αρχές της Αργεντινής την επίθεση που δέχτηκαν ένας βουλευτής και ο συνεργάτης του στο Μπουένος Άιρες, μολονότι αρχικά την είχαν χαρακτηρίζει "μαφιόζικη" ενέργεια.

Ο ένας από τους δύο άνδρες που άνοιξαν πυρ εναντίον του βουλευτή Έκτορ Ολιβάρες και του φίλου του, Μιγκέλ Γιαντόν, συνελήφθη σε μια περιοχή 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Ο βουλευτής νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο Γιαντόν σκοτώθηκε επί τόπου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης, Χουάν Χοσέ Φερνάντες, 42 ετών, η σιλουέτα του οποίου διακρίνεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αργεντινής, σκότωσε τον Γιαντόν επειδή διαφωνούσε με την ερωτική σχέση που διατηρούσε ο τελευταίος με την κόρη του.

"Η υπόθεση διαλευκάνθηκε και επιβεβαιώνουμε ότι δεν επρόκειτο για πολιτικό έγκλημα. Ο στόχος ήταν ο Γιαντόν", είπε η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Πατρίσια Μπούλριτς.

Ο Ολιβάρες και ο Γιαντόν βάδιζαν στην πλατεία, απέναντι από το κοινοβούλιο, όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.