ΕΛΛΑΔΑ

Μπόλαρης: «Το 2018 χρονιά-ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές»

Την αξία της οικονομικής διπλωματίας που εφαρμόζει το υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση των εξαγωγών και την υποστήριξη των δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης σε ενημερωτική εκδήλωση στο υπ. Εξωτερικών για την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού και της υλοποίησης δράσεων σχετικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας για τα έτη 2018 και 2019.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το 2018 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές, επίδοση, όμως, που φιλοδοξούμε -και εργαζόμαστε ώστε- να γίνει καλύτερη τη φετινή χρονιά» επισήμανε ο Μ. Μόλαρης. Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως εξήγησε, συνεισφέρει μέσα από τη δουλειά της Κεντρικής και της Εξωτερικής Υπηρεσίας του και, ιδίως, μέσω του δικτύου Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό, στη μετεξέλιξη του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνεισφέρει με τη δουλειά των 127 πρεσβειών και γενικών προξενείων, καθώς και των 59 ΟΕΥ ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα για τα γραφεία ΟΕΥ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέδειξε τη σημασία που είχε η ανανέωση και ο εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού τους, το 2018 και το 2019, με υπαλλήλους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας επίσης ότι δέχθηκαν 7.800 αιτήματα ελληνικών επιχειρήσεων το 2018. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μπόλαρης και στη διαδικτυακή πύλη «Agora» και την καθημερινή τροφοδοσία της που μεταφέρει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα σε πραγματικό χρόνο τις εξελίξεις στις ξένες αγορές αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2018 υπήρξαν 3.800 πρωτότυπες αναρτήσεις από τα 59 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.