ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία

Χάρτες παρουσιάζουν την κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ σαν «τουρκική υφαλοκρηπίδα»!

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία, με το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας να δείχνει χάρτη σε ξένους διπλωμάτες στον οποίο η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου εμφανίζεται ως μέρος των διεκδικήσεων της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο!

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN Turk, οι Τούρκοι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι εργασίες γεώτρησης γίνονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στις περιοχές για τις οποίες έχει άδεια στη κρατική εταιρεία πετρελαίου από τα κατεχόμενα. Στον χάρτη σημειώνονται με κόκκινο οι περιοχές της φερόμενης τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπου γίνονται οι εργασίες γεώτρησης.

Στο χάρτη με ροζ σημειώνονται οι περιοχές που τα κατεχόμενα «αδειοδότησαν» την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, ενώ με κίτρινο τα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία δεν αναγνωρίζουν και έδειξαν ότι συμπίπτουν με τις δικές τους περιοχές.

Σύμφωνα με το CNN Turk, οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν ότι λόγω της μη επίλυσης του Κυπριακού σε εκείνες τις περιοχές υπάρχουν πεδία που αμφισβητούνται (γκρίζες περιοχές) στις οποίες κάνουν δραστηριότητες γεώτρησης οι ξένες εταιρείες, γεγονός που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.