ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα συστράτευσης των ακροδεξιών δυνάμεων

Χέρι-χέρι οι ακροδεξιοί Όρμπαν και Σλαβίνι κατά της μετανάστευσης!

Τρόπους συνεργασίας με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας στην Ιταλία Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως αναζητά ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά τις ευρωεκλογές η Ευρώπη θα χρειάζεται να κυβερνηθεί από ηγέτες που είναι αρνητικοί με τη μετανάστευση, δείχνοντας ότι οι ακροδεξιές, μισαλλόδοξες ευρωπαϊκές δυνάμεις συστρατεύονται!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ιταλίας Σαλβίνι, ο Όρμπαν τόνισε ότι αν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) συμμαχήσει με αριστερά κόμματα στο νέο ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί έπειτα από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, θα είναι δύσκολο το κόμμα του Fidesz να αποτελέσει μέρος μιας τέτοιας συμμαχίας.

Ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ έχει δηλώσει πως θα προτιμούσε να συμμαχήσει με τους Σοσιαλιστές ή με τους Φιλελεύθερους παρά με τους ευρωσκεπτικιστές και τους εθνικιστές που προσελκύει το λάβαρο του Σαλβίνι.

Ο Βέμπερ σχολίασε αμέσως μετά τις δηλώσεις Όρμπαν ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μπορεί να επηρεάζει πλέον αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν έχει καμία επιρροή πλέον στις πολιτικές του ΕΛΚ», υπογράμμισε.

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Όρμπαν τέθηκε εκτός ΕΛΚ τον Μάρτιο μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουγγαρία ως προς το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία, τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

«Εύχομαι στον Όρμπαν να πετύχει στην προσπάθειά του να πείσει την ομάδα του», τόνισε ο Σαλβίνι.

Ο Ματέο Σαλβίνι σχηματίζει νέα ευρωπαϊκή συμμαχία εθνικιστικών, αντιμεταναστευτικών κομμάτων. Τα ακροδεξιά κόμματα Γερμανίας (AfD), Γαλλίας (της Μαρί Λεπέν) και της Αυστρίας (Κόμμα των Ελευθέρων) έχουν εκφράσει ενδιάφερον για τη συμμαχία που προτείνει ο Σαλβίνι.

«Το σημαντικό είναι ποιός είναι υπέρ και ποιος κατά της μετανάστευσης» σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα σήμερα, Όρμπαν και Σαλβίνι πόζαραν στις κάμερες μπροστά από το τριών μέτρων ύψους συρμάτινο φράκτη που έστησε η ουγγρική κυβέρνηση στα σύνορα της χώρας με την Σερβία στα τέλη του 2015 για να εμποδίσει τον μεγάλο αριθμό προσφύγων να εισέλθουν στην Ουγγαρία και στην καρδιά της Ευρώπης μέσω της βαλκανικής οδού.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η νέα Ευρώπη μετά από τις 27 Μαΐου θα προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα, τα χερσαία της σύνορα όπως η Ουγγαρία και τα θαλάσσια σύνορα όπως η Ιταλία», είπε ο Σαλβίνι σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα με τον Ούγγρο ομόλογό του Σαντόρ Πίντερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.